Baconinnbakt lasagne. Smak på den setningen noen sekunder. Eller aller helst, smak på retten! I dag ramla jeg nemlig over en videosnutt på facebook av en lasagne innbakt i bacon. Ohh myyyy woooord tenkte jeg, dette må jeg prøve å lage en lavkarbo-versjon av. Så jeg heiv meg rundt jeg, og komponerte en lavkarbovennlig versjon. Alt bortsett fra lasagneplatene i denne oppskriften er egenkomponert.
Oppskriften fyller en liten brødform med ca mål 21 x 11 cm. Likte du oppskriften? Her er våre andre pastaoppskrifter.
- 1 boks hakkede tomater
- 1 ss tomatpure
- En halv chili (kan sløyfes)
- Noen dusker persille
- 1 ss olivenolje
- ⅓ stilk stangselleri
- ¼ paprika
- 200 g kjøttdeig
- 1 fedd hvitløk
- salt og pepper etter smak.
- 1 sjalottløk
- ½ liten gulrot (kan sløyfes men gir god smak)
- 2 champinjonger
- 1 dl fløte
- 100 g revet valgfri ost
- (jeg brukte halvt om halvt med hvitost og cheddar)
- Pepper og muskat.
- 2 egg
- 60 g kremost
- 2,5 ts fiberhusk
- Kjør hakkede tomater, tomatpure, chili, persille og olivenolje jevn i blender og sett til side.
- Stek kjøttdeig og hvitløk.
- Kutt grønnsaker i ønskede biter og stek sammen med den ferdigstekte kjøttdeigen.
- Når grønnsakene er møre har du i tomatsausen og koker det inn til du får en tykk konsistens.
- Smak til med salt og pepper.
- Varm fløten medium varme til den når kokepunktet.
- Ta av platen og rør inn osten til du får en jevn saus.
- Smak til med Pepper og muskatkrydder.
- Sett ovnen på 150 °C
- Pisk eggene luftig med håndvisp eller kjøkkenmaskin.
- Tilsett kremost og Fiberhusk og pisk til du får en jevn og fin røre.
- La hvile i 10 minutter.
- Pisk massen lett opp igjen.
- Kjevles så flat som mulig mellom to oljesmurte bakeark.
- Stekes med bakearkene på topp og bunn i 10 minutter.
- Ta ut av ovn og skjær 3 plater som matcher strl på brødformen.
- Resten kan du kutte opp til tagliatelle og oppbevare i kjøleskap i minst 5 dager.
Lasagnen skal stekes på 220°C i 30-40 minutter.
La hvile i minst 20 minutter før du skjærer i den.
Se bilder under for montering!
Montering
Fantastisk god Lasagne rett 🙂 Falt i smak hos både mannen å junior på 20 år 🙂 Dere er fantastisk flinke Kenneth og Ena- Maria 🙂
så utrolig hyggelig å høre, tusen takk 🙂 🙂
Pingback: Lavkarbo Lasagne - Fett & Forstand Style! - Fett & Forstand
Pingback: Lavkarbo hvitløksbrød med ost! - Fett & Forstand - Make Keto Great Again!
Hvorfor må lasagnen hvile i 20 min før du skjærer i den? Blir den ikke kald hvis man venter så lenge?
Hei 🙂 for at den skal sette seg/ikke være helt flytende 🙂 neida, men du kan selvsagt skjære i den når du ønsker, det er bare en anbefaling. 10 minutter holder nok 🙂
Pingback: Lavkarbo Tagliatelle med kremet saus - Fett & Forstand