REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Rask Ramen med Kylling (keto, glutenfri) – nydelig nudelsuppe med sprøstekt kylling og crispy grønnsaker, den perfekte høstmat.
Hva er ramen nudelsuppe?
Ramen nudelsuppe er i følge Wikipedia en japansk nuddelrett. Den består av hvetenudler, servert i kjøttkraft. Vanlige smaker er soyasaus og miso, med typisk topping som for eksempel revet eller skivet svinekjøtt, kylling, nori (tørket tang), bambusskudd og vårløk. Nesten hver region i Japan har sin egen variant av ramen, og det er en populær street food, eller gatemat om du vil.
Vår versjon
Vår versjon er laget på kyllingkraft, helst hjemmelagd, men et godt alternativ er Jacobs utvalgte reduserte kyllingkraft, 2 pakker gir 1 liter kraft. Buljongblokker funker også bra, for de som inkluderer det i kostholdet sitt. Vi bruker den keto-vennlige Monster Miracle Noodles fremfor hvetenudler. Du kan lese mer om det her.
Litt om ingrediensene
I mange oppskrifter på ramen nudelsuppe bruker de Mirin, som er en søt japansk risvin. For å få det lille søtlige, og syrlige innslaget har vi brukt en blanding av riseddik og Monster Fibersirup. Her kan du bruke andre typer eddik og søtning om du vil, eller bare droppe det helt. Tamari er en glutenfri japansk soyasaus som du finner i allergihylla i de aller fleste matvarebutikker. Den er noe mildere på smak enn kinesisk soyasaus, og gir god umami i mat.
- 4 stk overlår av kylling (eller annet kyllingkjøtt helst med skinn)
- 2 ss sesamolje
- 25 g smør
- ½ ss paprikapulver
- salt og pepper etter smak
- 1 liter kyllingkraft, gjerne hjemmelaget (se hovedinnlegg for tips)
- 2 ss tamari
- 1 ts riseddik (kan sløyfes)
- 1 ts Monster Fibersirup (kan sløyfes)
- 1 ss revet ingefær
- 1-2 fedd hvitløk
- 50 g aromasopp
- 2 pakker Monster Miracle Noodles
- vårløk, gulrot, chili og kokte egg til servering
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Gni kyllingkjøttet med paprikapulver, salt og pepper.
- Kutt sopp i middels store biter.
- Riv ingefær og hvitløk.
- Varm sesamolje og smør i en jerngryte eller lignende og stek kyllingkjøttet gyldent på begge sider.
- Ha kjøttet over i en form og stek i ovnen i 30 minutter, mens du forbereder resten. Kok gjerne egg og hakk opp grønnsaker til servering, så har du det klart.
- Fres hvitløk, ingefær og sopp i den varme jerngryta du stekte kyllingkjøttet i, 2-3 minutter holder.
- Hell over tamari, kraft, riseddik og fibersirup, og gi et oppkok.
- Ha nudlene i den kokende kraften i ca 5 minutter.
- Ta kyllingen ut av ovnen og la hvile mens kraften koker. Skjær deretter kjøttet i mindre biter.
- Ha nudler, kraft, kjøtt, kokte egg og grønnsaker i en skål og server straks.