Rask Ramen med Kylling (keto, glutenfri)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 3 porsjoner
Ingredienser:
  • 4 stk overlår av kylling (eller annet kyllingkjøtt helst med skinn)
  • 2 ss sesamolje
  • 25 g smør
  • ½ ss paprikapulver
  • salt og pepper etter smak
  • 1 liter kyllingkraft, gjerne hjemmelaget (se hovedinnlegg for tips)
  • 2 ss tamari
  • 1 ts riseddik (kan sløyfes)
  • 1 ts Monster Fibersirup (kan sløyfes)
  • 1 ss revet ingefær
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 50 g aromasopp
  • 2 pakker Monster Miracle Noodles
  • vårløk, gulrot, chili og kokte egg til servering
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Gni kyllingkjøttet med paprikapulver, salt og pepper.
  3. Kutt sopp i middels store biter.
  4. Riv ingefær og hvitløk.
  5. Varm sesamolje og smør i en jerngryte eller lignende og stek kyllingkjøttet gyldent på begge sider.
  6. Ha kjøttet over i en form og stek i ovnen i 30 minutter, mens du forbereder resten. Kok gjerne egg og hakk opp grønnsaker til servering, så har du det klart.
  7. Fres hvitløk, ingefær og sopp i den varme jerngryta du stekte kyllingkjøttet i, 2-3 minutter holder.
  8. Hell over tamari, kraft, riseddik og fibersirup, og gi et oppkok.
  9. Ha nudlene i den kokende kraften i ca 5 minutter.
  10. Ta kyllingen ut av ovnen og la hvile mens kraften koker. Skjær deretter kjøttet i mindre biter.
  11. Ha nudler, kraft, kjøtt, kokte egg og grønnsaker i en skål og server straks.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 97 - Fett: 5,8 - Karbohydrater: 0,7 - Protein: 10
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/asiatisk/rask-ramen-med-kylling-keto-glutenfri/