REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Enkel Nasi Goreng (Keto) – Nasi Goreng, Bami Goreng, reneste husmannskosten å regne for meg som har en Nederlandsk far. Retten er jo selvsagt ikke Nederlandsk, men på grunn av kolonisering har de lang tradisjon for indonesisk mat i landet.
Opphavet!
Denne maten her jeg vokst opp med, og det er så godt at vi bare må dele en keto-vennlig versjon med dere. Vi har en fra før fra 2018, men denne er altså en oppgradert oppskrift med færre ingredienser, og med Tights.no sitt fantastiske produkt, nemlig Monster Selleriris. Har du ikke forsøkt denne enda er det absolutt på tide! En fullverdig og nydelig erstatning for ris, og et av våre favorittprodukter for tiden.
Serveringstips til enkel nasi goreng!
Hvis du skal servere denne til mange mennesker kan du gjerne servere noe godt kjøtt ved siden av. Vi er veldig glad i nakkekoteletter, men her kan du for eksempel også bruke kylling. Ketchap Manis (søt soyasaus) er veldig godt sammen med nasi goreng! Prøv gjerne vår hjemmelagde sukkerfri og keto-vennlige versjon. Sataysaus (peanøttsaus) er også et meget godt tilbehør til både denne og andre asiatisk-inspirerte retter. På restauranter i Nederland serverer de også omelett i strimler eller speilegg til Nasi goreng.
- 800 g nakkekoteletter inkl ben.
- 250 g bacon
- 1 pakke Monster Selleriris + 1150 ml vann (1 liter og 1,5 dl)
- 2 store sjampinjonger
- 150 g gulrot
- 75 g purreløk
- 1-2 fedd hvitløk
- 1-2 ts sambal oelek
- 1 ts paprikapulver
- ½ ts pepper
- 2 ts karri
- 2 ts løkpulver
- ½ ts salt
- 1 ss tørket persille
- Skjær nakkekoteletter og bacon i passe stykker.
- Kutt sjampinjong og grønnsaker i strimler.
- Lag krydderblandingen.
- Ha vann og selleriris i en kjele med litt salt og gi et raskt oppkok. Skru ned varmen og la putre under lokk i ca 10 minutter. Ta av lokket på slutten og sørg for at all vann er dampet bort.
- Lynstek sjampinjong og grønnsaker.
- Stek bacon og sett til side.
- Stek strimlet nakkekoteletter sammen med krydderblandingen, sambal oelek og finhakket hvitløk.
- Vend kjøtt og grønnsaker i selleririsen og server straks. Se gjerne hovedinnlegg for serveringstips.