Dette innlegget inneholder reklame (mer informasjon på slutten av innlegget under oppskriftskortet)
Sandnøtter! (Keto, Sukkerfri) – deilig porøse, og smelter på tungen! De er basert på vår oppskrift på Serinakaker, men vi har byttet ut Sukrinmelis med det nye fantastiske produktet Finesse bakesukker fra Funksjonell Mat som er PERFEKT i denne oppskriften.
Denne grunndeigen har mange muligheter, og med små variasjoner får du en helt ny småkake! Hva er vel julen uten småkaker, og da spesielt sandnøtter som er en perfekt munnfull med ren juleglede! En stoooor bonus er at disse er superduper enkle og lage, er superduper keto/lavkarbo, og i tillegg uten egg for de som ikke tåler det!
Kom du i julestemning? Sjekk gjerne ut våre jule-oppskrifter! Flere kommer, så følg gjerne med på vår Adventskalender i vår Facebookgruppe og Instagram!
- 120 g mandelmel (vanlig)
- 20 g fettredusert mandelmel
- 50 gmonster tagasøtt, Finesse Bakesukker (finknuses i blender)
- 100 g romtemperert smør
- ¼ ts xanthangum
- 0,5 ts vaniljeekstrakt eller 3-4 dråper vaniljeessens (kan sløyfes)
- 1 ts bakepulver
- Forvarm ovnen til 170°C.
- Finknus Finesse i blender eller lignende.
- Pisk Finesse og smør godt sammen.
- Ha i resterende ingredienser.
- Deigen er veldig bløt, så om du syns det er lettere å jobbe med kan du godt ha den i kjøleskapet et par timer før du jobber med den.
- Del opp deigen og rull like store kuler og legg på et bakepapirkledd bakebrett.
- Trykk de lett ned med en gaffel.
- Stek på nest nederste rille i 10 - 14 minutter, til kjeksene såvidt begynner å bli gylden.
- Kakene er ekstremt løse og skjøre rett etter de kommer ut av ovnen, så la de avkjøle helt på stekebrettet før du flytter de over på rist.
- La avkjøle godt før servering. Jo lengre de står, jo mer porøs blir de.
Innlegget inneholder reklame i form av direktelink og/eller omtale av aktør(er), eller produkter til en eller flere aktører som vi, Fett & Forstand, har avtale med. Vi ønsker å presisere at alle disse produktene er produkter vi oppriktig står inne for – vi ville aldri anbefalt noe vi selv ikke hadde spist.
Pingback: Fett & Forstands Juleguide - komplett liste over juleoppskrifter og tilbehørstips! - Fett & Forstand
Pingback: Issjokolade (Ischoklad - Keto, Sukkerfri) - Fett & Forstand
Kan en bruke kun vanlig mandelmel, må en ha fettredusert?
Er det mulig å bytte ut finesse/tagatesse med noe annet?
Heisann 🙂 Ja du kan bruke den søtningen du foretrekker men kan ikke garantere resultatet 🙂