Sandnøtter! (Keto, Sukkerfri)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 50 stk
Ingredienser:
  • 120 g mandelmel (vanlig)
  • 20 g fettredusert mandelmel
  • 50 gmonster tagasøtt, Finesse Bakesukker (finknuses i blender)
  • 100 g romtemperert smør
  • ¼ ts xanthangum
  • 0,5 ts vaniljeekstrakt eller 3-4 dråper vaniljeessens (kan sløyfes)
  • 1 ts bakepulver
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 170°C.
  2. Finknus Finesse i blender eller lignende.
  3. Pisk Finesse og smør godt sammen.
  4. Ha i resterende ingredienser.
  5. Deigen er veldig bløt, så om du syns det er lettere å jobbe med kan du godt ha den i kjøleskapet et par timer før du jobber med den.
  6. Del opp deigen og rull like store kuler og legg på et bakepapirkledd bakebrett.
  7. Trykk de lett ned med en gaffel.
  8. Stek på nest nederste rille i 10 - 14 minutter, til kjeksene såvidt begynner å bli gylden.
  9. Kakene er ekstremt løse og skjøre rett etter de kommer ut av ovnen, så la de avkjøle helt på stekebrettet før du flytter de over på rist.
  10. La avkjøle godt før servering. Jo lengre de står, jo mer porøs blir de.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 552 - Fett: 49,3 - Karbohydrater: 4,3 - Protein: 15,9
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/hoytid/jul/sandnotter-keto-sukkerfri/