Mor Monsen! (Keto, Glutenfri, Sukkerfri)

Mor Monsen! (Keto, Glutenfri, Sukkerfri)

Mor Monsen! (Keto, Glutenfri, Sukkerfri)

Mor Monsen! (Keto, Glutenfri, Sukkerfri)

Mor Monsen! (Keto, Glutenfri, Sukkerfri)

Mor Monsen! (Keto, Glutenfri, Sukkerfri)

Mor Monsen! (Keto, Glutenfri, Sukkerfri)Dette innlegget inneholder reklame (mer informasjon på slutten av innlegget under oppskriftskortet).
Mor Monsen! (Keto, Glutenfri, Sukkerfri) – Hva skulle man gjort uten gode, gamle Mor Monsen?! Tro det eller ei, men denne kaken er en av mine favorittkaker! Det er noe med kombinasjonen av mild sitronsmak, mandler og korinter, eller gojibær som vi har brukt i denne oppskriften. Vi har i tillegg brukt isomalt granulat for perlesukker feelingen! Denne må strøs på etter kaken er stekt, eller smelter den.

Mor Monsen er en enkel kake som passer perfekt til kaffekos! Den kan fint fryses så du har noe digg å by på hvis du får spontanbesøk! Kaka er laget med havrefiber fra Tights.no – og en blanding av Sukrin Gold og Finesse bakesukker  fra Funksjonell Mat for den perfekte søtgrad og mild karamelliserende effekt, slik at kaken blir deilig gyldenbrun! Denne kaken er sukkerfri, SUPER keto, og selvsagt lavkarbo – havrefiber inneholder nemlig 0 g kh kroppen kan nyttiggjøre seg av. I tillegg er den glutenfri (ja, Tights har bekreftet at havrefiber er glutenfri også når det gjelder kontaminasjon)

Når det gjelder gojibær anbefaler vi å se bak på pakken, styr unna de som er tilsatt sukker. Tørkede gojibær er søte nok som der er, og mange tenker nok at dette neppe er særlig lavkarbo. MEN; Ferske Gojobær i sin rene form inneholder ikke så mye karbohydrater pr 100 g, men 100 g tørkede gojibær vil de selvsagt inneholde mer karbohydrater da mesteparten av væsken er fjernet og man sitter igjen med et mer “konsentrert” produkt næringsmessig. Med andre ord: Kan du spise produktet i sin rene, naturlige form kan også spise tørket eller dehydrert.
Er du ikke komfortabel med gojibær så kan du fint bruke andre tørkede bær, soltørket eller frysetørket om du ønsker.

Vi håper dere setter pris på denne oppskriften, vi har gledet oss skikkelig til å lage den og dele den med dere! Kom du i julestemning? Sjekk gjerne ut våre jule-oppskrifter! Flere kommer, så følg gjerne med på vår Adventskalender i vår Facebookgruppe og Instagram!

Mor Monsen! (Keto, Glutenfri, Sukkerfri)
 
Skrevet av:
Serveringer: 1 liten langpannekake
Ingredienser:
 • 120 g smør
 • 120 g Kremost naturell
 • 8 egg
 • 80 g Sukrin Gold
 • 30 g monster tagasøtt, Finesse Bakesukker (alternativt 60 g mer Sukrin Gold)
 • 90-100 g havrefiber (litt avhengig av størrelsen på eggene - ta 90 g først og spe eventuelt på hvis røren blir for løs)
 • 2 ts bakepulver
 • 5-6 dråper vaniljeessens
 • ½ Sitron - skallet fra en halv sitron
 • 25 g gojibær - eller andre usøtede tørkede bær
 • 30 g mandelflak
 • 1 ss isomalt granulat (skal på kaken etter den er stekt - kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
 1. Forvarm ovnen til 180C.
 2. Smelt smør og kremost naturell.
 3. Pisk blandingen sammen med egg.
 4. Ha i resterende ingredienser og bland godt.
 5. Fordel kakerøren i en passe langpanne.
 6. Strø over gojibær og mandelflak.
 7. Stek kaken på nest nederste rille i 35 minutter.
 8. Strø over isomalt om du ønsker, for perlesukker-looken!
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 251 - Fett: 20 - Karbohydrater: 3,4 - Protein: 8,4

Innlegget inneholder reklame i form av direktelink og/eller omtale av aktør(er), eller produkter til en eller flere aktører som vi, Fett & Forstand, har avtale med. Vi ønsker å presisere at alle disse produktene er produkter vi oppriktig står inne for – vi ville aldri anbefalt noe vi selv ikke hadde spist.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.