Himmelsk god lavkarbo Troika – i ordets rette forstand. Troika har alltid vært min favorittsjokolade – og denne syns jeg faktisk ble bedre enn originalen! Vår versjon av lavkarbo Troika har en fløyelsmyk trøffel, med en søt og rik sjokoladesmak uten bitterhet. Vi har valgt å lage trøffelen med kakao i tillegg til sjokolade for smakens og stabiltetens skyld, samtidig som man sparer seg noen slanter. Sukkerfri sjokolade er dyrt som fy! Originalt er nemlig sjokoladetrøffel laget med 1 del fløte og 2 deler sjokolade – altså for eksempel 1 dl fløte og 200 g sjokolade.
Bringebærgelèen har vi valgt å lage av ekte bringebær istedenfor sukkerfri bringebærsaft eller ferdigkjøpt sukkerfri bringebærgelè. Sjokoladetrekket er en 50/50 blanding av 90% mørk Lindt sjokolade og sukkerfri melkesjokolade. Vi anbefaler Cavalier som er søtet med stevia for deg som får blodsukkerstigning av søtningsstoffet maltitol som brukes i mange andre sukkerfrie sjokolader. Vi håper vår versjon av (himmelsk god) Lavkarbo Troika faller i smak! Pssst: sjekk gjerne ut våre andre oppskrifter på godis!
- 180 g mandelmel (finmalte mandler - IKKE fettredusert mandelmel)
- 30 g Tagatesse eller 60 g Sukrinmelis (mer hvis du liker det kjempesøtt)
- ca 1,5 - 2 ss eggehvite
- ¼ ts tragant (kan sløyfes)
- 2 - 3 mandeldråper (kan sløyfes)
Sjokoladetrøffel
- 1 dl kremfløte
- 30 g kakao (vi brukte Rema 1000s eget merke)
- 100 g sukkerfri lys sjokolade
- 20 g Sukrinmelis
Bringebærgelè
- 200 g frosne bringebær
- 3 dl vann
- 35 - 50 g Tagatesse
- 7 plater gelatin (alternativt 7 ts gelatinpulver)
Sjokoladetrekk
- ca 120 g sjokolade hvis du skal helle det over og ca 200 g om du ønsker å trekke bitene i sjokolade - vi brukte en 50/50 blanding av mørk og lys sukkerfri sjokolade.
- Pulveriser Tagatesse i en miniblender eller lignende. Kna sammen alle ingrediensene - begynn med 1 ss eggehvite og spe på gradvis. Hvis marsipanen blir for tørr har du i mer eggehvite. Hvis den blir for våt har du i litt mer mandelmel.
- La hvile i kjøleskapet minst et par timer før du kjevler den ut i passe tykkelse. (se merknad for tips).
Sjokoladetrøffel
- Finhakk sjokoladen.
- Varm fløten til kokepunktet og ta kjelen av varmen.
- Sikt inn kakao og Sukrinmelis mens du pisker godt.
- Ha i sjokoladen og rør til den er oppløst og trøffelmassen er godt blandet.
- Fordel trøffelen over marsipanen og sett kjølig.
Bringebærgelè
- Gi vann, Tagatesse og bær et raskt oppkok og la deretter putre på medium varme i ca 5 minutter. Sil av bærene. Det skal bli 3 dl væske. Er det for mye kan du koke det litt mer inn. For lite væske - spe i mer vann.
- Ha saften tilbake i kjelen.
- Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann i ca 5 minutter. Klem ut så mye vann som mulig og løs opp gelatinplatene i saften.
- La avkjøle til romtemperatur før du heller det over trøffel-laget. Sett kjølig i minimum 5 timer - eller til du kjenner at gelèen er helt stivnet.
Pingback: Marsipanpølser! (Keto, Sukkerfri) - Fett & Forstand