Mmm.. Herlig lavkarbo Irish Cream (eller Baileys om du vil). Denne oppskriften komponerte vi på ferie i Spania, og den har blitt laget mange ganger siden. På varme sommerdager smaker den himmelsk i et glass med isbiter av sterk kaffe, og på kjølige vinterkvelder i eller ved siden av en rykende varm kopp kaffe. Håper den faller i smak!
- 2 - 3 ss Tagatesse
- 4 - 6 ss vann
- 1 ss smør
- 6 dl fløte
- 3 dl whiskey
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 1 ss kakao
- 2 ts instant kaffe
- Ha Tagatesse og vann i en kjele og sett plata på medium+ varme.
- La Tagatesse karamelliseres dyp gylden.
- Tilsett smør.
- Rør inn 1 dl av fløten.
- Ha i kakaopulver, vaniljeekstrakt og kaffe og rør til det er helt oppløst.
- Pisk inn resten av fløten, litt etter litt. Hvis du gir den et oppkok vil den bli tykkere. Liker du den litt tynnere kan du ta den av plata når alt er oppløst og godt blandet.
- La avkjøle til romtemperatur.
- Pisk inn whiskey.
Pingback: Sjokolademousse med Irish Cream! - Fett & Forstand