Lavkarbo Baileys (Irish Cream)

Mmm.. Herlig lavkarbo Irish Cream (eller Baileys om du vil). Denne oppskriften komponerte vi på ferie i Spania, og den har blitt laget mange ganger siden. På varme sommerdager smaker den himmelsk i et glass med isbiter av sterk kaffe, og på kjølige vinterkvelder i eller ved siden av en rykende varm kopp kaffe. Håper den faller i smak!

Lavkarbo Baileys (Irish Cream)
 
Forberedelse
Tid
Total tid
 
Oppbevares kjølig i glassflaske.
Skrevet av:
Serveringer: ca 1 liter
Ingredienser/Ingredients
  • 2 - 3 ss Tagatesse
  • 4 - 6 ss vann
  • 1 ss smør
  • 6 dl fløte
  • 3 dl whiskey
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ss kakao
  • 2 ts instant kaffe
Fremgangsmåte/Directions
  1. Ha Tagatesse og vann i en kjele og sett plata på medium+ varme.
  2. La Tagatesse karamelliseres dyp gylden.
  3. Tilsett smør.
  4. Rør inn 1 dl av fløten.
  5. Ha i kakaopulver, vaniljeekstrakt og kaffe og rør til det er helt oppløst.
  6. Pisk inn resten av fløten, litt etter litt. Hvis du gir den et oppkok vil den bli tykkere. Liker du den litt tynnere kan du ta den av plata når alt er oppløst og godt blandet.
  7. La avkjøle til romtemperatur.
  8. Pisk inn whiskey.

 

 

One Comment

  1. Pingback: Sjokolademousse med Irish Cream! - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.