Lavkarbo Sjokolademousse med Irish Cream/Baileys!

deilig sjokolade mousse lavkarbo vennlig med baileysnydelig lavkarbo mousse med sjokolade og baileysLavkarbo sjokolademousse med Irish Cream, eller Baileys om du vil, høres ikke det ut som den ultimate smakskombinasjon?  Det var det også. Denne voksendesserten smaker helt fantastisk, men pass på å ikke server den til folk som kjører, hehe! Men fortvil ikke! Du kan godt lage den både barne- og kjørevennlige. Bruk mengde med virgin Irish Cream som står i denne oppskriften. Denne herlige lavkarbovennlige sjokolademoussen kan du også fint lage dagen i forveien hvis du har et større antall gjester til middag og trenger å spare tid! Oppskriften er inspirert av denne, oversatt, ketofisert og justert for å tilpasse og tilfredsstille våre smaksløker. Vi liker nemlig MASSEVIS av smak. Resultatet ble en smakseksplosjon av sjokolade, Irish Cream og med et hint av kaffe. Håper dere liker den like godt som vi gjorde! Hvem sier at lchf er kjedelig?


Sjokolademousse med Irish Cream!
 
Serveringer: 6 porsjoner
Ingredienser
  • 3 ts gelatinpulver
  • 6 ss lunket vann
  • 0,75 dl kokende vann
  • 3-4 ss kakao
  • 2 ts instant kaffepulver
  • 30-50 g Tagatesse
  • 4 dl fløte
  • 2 dl hjemmelaga lavkarbo Irish Cream (se link lenger opp)
  • 1 ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes)
Fremgangsmåte
  1. Ha gelatin og lunket vann i en skål og la svelle.
  2. Pisk sammen kakao, Tagatesse og kaffepulver.
  3. Ha i fløte og vaniljeekstrakt og pisk til det blir såpass stivt at det blir mønster etter vispen.
  4. Ha kokende vann i gelatin og rør til det er godt oppløst.
  5. Spe Irish Cream i kremblandingen mens du stadig pisker.
  6. Spe i gelatinblandingen i en tynn stråle.
  7. Pisk til alt er blandet godt og vispen lager mønster i massen, men ikke pisk for lenge!
  8. La blandingen hvile i 5 minutter så den får satt seg litt.
  9. Fordel på 6 skåler og sett kjølig minimum 5 timer før servering.
  10. Server gjerne med et dryss revet mørk sjokolade eller et dryss kaffepulver eller kakao.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.