Sjokolademousse med Irish Cream!
 
 
Serveringer: 6 porsjoner
Ingredienser
  • 3 ts gelatinpulver
  • 6 ss lunket vann
  • 0,75 dl kokende vann
  • 3-4 ss kakao
  • 2 ts instant kaffepulver
  • 30-50 g Tagatesse
  • 4 dl fløte
  • 2 dl hjemmelaga lavkarbo Irish Cream (se link lenger opp)
  • 1 ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes)
Fremgangsmåte
  1. Ha gelatin og lunket vann i en skål og la svelle.
  2. Pisk sammen kakao, Tagatesse og kaffepulver.
  3. Ha i fløte og vaniljeekstrakt og pisk til det blir såpass stivt at det blir mønster etter vispen.
  4. Ha kokende vann i gelatin og rør til det er godt oppløst.
  5. Spe Irish Cream i kremblandingen mens du stadig pisker.
  6. Spe i gelatinblandingen i en tynn stråle.
  7. Pisk til alt er blandet godt og vispen lager mønster i massen, men ikke pisk for lenge!
  8. La blandingen hvile i 5 minutter så den får satt seg litt.
  9. Fordel på 6 skåler og sett kjølig minimum 5 timer før servering.
  10. Server gjerne med et dryss revet mørk sjokolade eller et dryss kaffepulver eller kakao.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott-godt/sjokolademousse-med-irish-cream/