Sjokolademousse med Irish Cream!
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 6 porsjoner
- 3 ts gelatinpulver
- 6 ss lunket vann
- 0,75 dl kokende vann
- 3-4 ss kakao
- 2 ts instant kaffepulver
- 30-50 g Tagatesse
- 4 dl fløte
- 2 dl hjemmelaga lavkarbo Irish Cream (se link lenger opp)
- 1 ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes)
- Ha gelatin og lunket vann i en skål og la svelle.
- Pisk sammen kakao, Tagatesse og kaffepulver.
- Ha i fløte og vaniljeekstrakt og pisk til det blir såpass stivt at det blir mønster etter vispen.
- Ha kokende vann i gelatin og rør til det er godt oppløst.
- Spe Irish Cream i kremblandingen mens du stadig pisker.
- Spe i gelatinblandingen i en tynn stråle.
- Pisk til alt er blandet godt og vispen lager mønster i massen, men ikke pisk for lenge!
- La blandingen hvile i 5 minutter så den får satt seg litt.
- Fordel på 6 skåler og sett kjølig minimum 5 timer før servering.
- Server gjerne med et dryss revet mørk sjokolade eller et dryss kaffepulver eller kakao.
Kcal: 262 - Fett: 25,4 - Karbohydrater: 2,6 - Protein: 3,3
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/sjokolademousse-med-irish-cream/
3.5.3251