Lavkarbo Baileys (Irish Cream)
 
Forberedelse
Tid
Total tid
 
Oppbevares kjølig i glassflaske.
Skrevet av:
Serveringer: ca 1 liter
Ingredienser
  • 2 - 3 ss Tagatesse
  • 4 - 6 ss vann
  • 1 ss smør
  • 6 dl fløte
  • 3 dl whiskey
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ss kakao
  • 2 ts instant kaffe
Fremgangsmåte
  1. Ha Tagatesse og vann i en kjele og sett plata på medium+ varme.
  2. La Tagatesse karamelliseres dyp gylden.
  3. Tilsett smør.
  4. Rør inn 1 dl av fløten.
  5. Ha i kakaopulver, vaniljeekstrakt og kaffe og rør til det er helt oppløst.
  6. Pisk inn resten av fløten, litt etter litt. Hvis du gir den et oppkok vil den bli tykkere. Liker du den litt tynnere kan du ta den av plata når alt er oppløst og godt blandet.
  7. La avkjøle til romtemperatur.
  8. Pisk inn whiskey.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/drikke/lavkarbo-baileys-irish-cream/