Mmm.. Herlig lavkarbo Irish Cream (eller Baileys om du vil). Denne oppskriften komponerte vi på ferie i Spania, og den har blitt laget mange ganger siden. På varme sommerdager smaker den himmelsk i et glass med isbiter av sterk kaffe, og på kjølige vinterkvelder i eller ved siden av en rykende varm kopp kaffe. Håper den faller i smak!
- 2 - 3 ss Tagatesse
- 4 - 6 ss vann
- 1 ss smør
- 6 dl fløte
- 3 dl whiskey
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 1 ss kakao
- 2 ts instant kaffe
- Ha Tagatesse og vann i en kjele og sett plata på medium+ varme.
- La Tagatesse karamelliseres dyp gylden.
- Tilsett smør.
- Rør inn 1 dl av fløten.
- Ha i kakaopulver, vaniljeekstrakt og kaffe og rør til det er helt oppløst.
- Pisk inn resten av fløten, litt etter litt. Hvis du gir den et oppkok vil den bli tykkere. Liker du den litt tynnere kan du ta den av plata når alt er oppløst og godt blandet.
- La avkjøle til romtemperatur.
- Pisk inn whiskey.
Kan det fungere med stevia karamellsmak, for oss som ikke stoler helt på tagatesse?
Hei 🙂 Det tror jeg skal gå fint 🙂
Hei dåkke to 😊 Er det mulig å bytte ut tagatessen med sukrin i disse alkoholholdige juledrikkene? Tåler dessverre dårlig tagatesse for magen…🙄😅
Hei 🙂 Tagatesse er den eneste søtningen som har karamelliserende egenskaper. Da ville jeg heller prøvd å bruke Sukrinsirup caramel 🙂
Hvor lenge kam denne oppbevares?
I allefall i 2 uker og sannsynligvis lengre 🙂
Pingback: Sjokolademousse med Irish Cream! - Fett & Forstand