Verdens beste lavkarbo rundstykker og denne oppskriften lages ukentlig hos oss, og ikke uten grunn. Disse rundstykkene er omtrent identisk med vanlig brødmat! Min ikkelavkarbospisende bror kjente ikke forskjellen da jeg serverte han en blings, og sa han aldri hadde gjettet det hadde jeg ikke sagt noe 🙂 Jeg fant oppskriften her. Oppskriften er utviklet av den dyktige Velværeeksperten, bloggeren, forfatteren og gründeren Maria Emmerich. Du kan lage din egen personlige vri ved å tilsette litt frø og kjerner. Det kan hende du opplever at rundstykkene blir hule, men da kan du prøve å justere mengden bakepulver, det funket for oss.
Og du må gjerne prøve våre skoleboller som er basert på samme oppskrift.
- 170 g mandelmel (ikke den fettreduserte. Deler av mandelmelet kan byttes ut med sesammel eller linfrømel)
- 3 eggehviter
- 5 ss Fiberhusk/annet merke physillum
- 2 ts bakepulver
- 2 ts eplecidereddik
- 1 klype salt og/eller annet krydder
- 3 dl kokende vann.
- Forvarm ovnen til 175 °C
- Kok opp vann
- Bland alle tørre ingredienser i en bolle
- Skill plommen fra eggehviten
- Ha eplecidereddik i det kokende vannet
- Tilsett eggehviter og vannet i det tørre og bland godt
- Del deigen i 6-8 deler og form rundstykkene med fuktede hender
- Ha på frø om ønskelig
- Stekes på nederste rille i 50-60 minutter.
- Avkjøl og nyt 🙂
Oppbevares best i kjøleskap.
Få den nybakte følelsen ved å ha brødet 20 sekunder i mikrobølgeovn.
Smaker kjempegodt ristet.
Rundstykkene har ca 1,8 g KH pr stk.
Jeg skulle ønske jeg hadde lest kommentarene først jeg også, for min deig er som de fleste andres; gummi. Jeg fulgte oppskrifta til punkt og prikke, men det er ikke lovende det jeg ser. Nå står de i ovnen, så kanskje det hjelper, men jeg har nå bakt en del til at jeg vet deigen ikke ser riktig ut.
Gledet meg til ferdig resultat etter å ha fulgt oppskriften her til punkt og prikke, men de fløt utover og ble gummiaktige med eggehvite smak. Skulle ønske jeg hadde lest kommentarene først….
Jeg får også kun gummi konsistens, skal deigen eltes i maskin? Veldig gummideig, og bollene ble bar gummi inni 😏
Ja den bør eltes i maskin for bra resultat 🙂 skal ikke være gummiaktig 🙂
Hei hei. Skal vannet avkjøles?
Hei 🙂 Nei, kokende 🙂
Trodde man rekna ut karbohydrater i hele deigen for så dele på h or mange rundstykker en får eller er jeg helt ute og kjøre?
Det kan man 🙂
Hei! Min røre var som gummi, det samme smaker ferdig produkt. Jeg forstår ikke de sterke superlativene som blir brukt. Noe jeg gjør galt??
Det høres ikke ut som de ble helt vellykket nei, de skal hverken se ut som eller smake gummi.
Hei har nettop prøvd å bake og smakt på. Veldig gode. Lurer litt på på holdbarhet hvis jeg lagret det i kjøleskap?
Tusen takk, så hyggelig 🙂 ca 1 uke i kjøleskap. Kan også fint fryses ♡
Pingback: Våre beste grove lavkarborundstykker - Fett & Forstand
Hallo! Ble kjempegode rundstykker! MEN, jeg har regnet lenge og hardt, det går ikke ant at det er 1.8 kh pr bolle. Jeg kommer fram til 5, hvorpå 4.8 er fra mandelmelet… hva skjer med det? 😅
Hei 🙂 det eneste som gir nevneverdig kh her er mandelmelet 🙂 skåldede mandler har et kh innhold på 5,6 og mandler med skall 6,3 🙂 bruker man det fettreduserte som har 11 g kh pr 100 g så blir regnestykket noe annerledes. Når det er sagt så kan man ikke bruke lik mengde fettredusert mandelmel for det absorberer langt mer væske og da blir man sittende igjen med mursteiner 🙂 hvordan kom du fram til så høyt kh innhold? 🙂
Mine blei hule første gang…hva gjør jeg nå? Mer eller mindre balepulber?
Hei Elin 🙂 du kan prøve å bruke litt mindre bakepulver, det skal visst hjelpe 🙂 ellers har jeg hørt et tips om at man ikke må elte deigen for lenge. Lykke til 🙂
Stemmer mengden fiberhusk? Evt menes det slike spiseskjeer man spiser med og ikke mengdedefinisjonen 15ml? 75ml virker mye.. Jeg gikk ned til 4x15ml og deigen ble så faste og gummiaktige at jeg knapt greide å forme dem. De ferdige rundstykkene smakker godt, men gummiaktige
Joda det stemmer 🙂