Lussekatter! (Keto, Glutenfri)

Lussekatter! (Keto, Glutenfri)

Lussekatter! (Keto, Glutenfri)

Lussekatter! (Keto, Glutenfri)

Lussekatter! (Keto, Glutenfri)

Lussekatter! (Keto, Glutenfri)

Lussekatter! (Keto, Glutenfri)

lavkarbo lussekatter

lavkarbo lussekatter

lavkarbo lussekatter

REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Lussekatter! (Keto, Glutenfri) – NY OG FORBEDRET OPPSKRIFT! Dette er vår 3. oppskrift på lussekatter, og de blir bare bedre og bedre! For å sitere Kenneth mens han fremdeles hadde munnen full av lussekatter; “Fyyy søren! Dette må være de RÅESTE lavkarbo/keto lussekattene!

Hvorfor enda en oppskrift på keto Lussekatter?

Vi har som nevnt to andre oppskrifter på lussekatter. Den første fra 11. desember 2018, basert på hamburgerbrød, den andre (fjorårets) fra 12. desember 2020, basert på superfiberbrødet, og til slutt årets, altså den 13. desember 2021 som selvsagt er basert på vår aller mest populære oppskrift på bakverk, nemlig polarbrødene! Jeg er enig med Kenneth, de er helt FANTASTISKE! Myke, luftige, ikke deigete, med herlig smak av safran, kardemomme og et hint av gjær. De minner veldig om gjærbakst om vi skal si det selv (men hey, nå har vi ikke spist gjærbakst på over 4 år, haha!)

Ingrediensene

Det er helt essensielt å følge oppskriften til punkt og prikke for det aller beste resultatet. Safran er dyrt og ikke noe vi heller vanligvis har i hus, men gurkemeie er et fint alternativ til safran. Når det gjelder inulin i oppskriften er det det produktet vi har funnet ut aktiverer gjæret på absolutt aller beste måte. Har du ikke inulin liggende kan du bruke Sukkr BakeSukkr eller Monster Tagasøtt. Det booster ikke like mye men er et bra alternativ. For øvrige tips, sjekk gjerne ut vår bytteguide.

 

Lussekatter - ny og forbedret oppskrift! (Keto, Glutenfri, Sukkerfri)
 
Skrevet av:
Serveringer: 6 medium eller 4 store
Ingredienser:
  • 2 egg (størrelse M/L)
  • 1,5 dl fløte
  • ½ dl vann
  • 1 ts tørrgjær
  • 1 ts inulin (kan sløyfes men anbefales)
  • 50-60 g havrefiber(avhengig av størrelsen på eggene)
  • 15 g fiberhusk
  • ¼ ts xanthangum
  • 1 ts bakepulver
  • 1-2 ss [url:4]monster tagasøtt[/url eller Sukkr BakeSukkr
  • 1 ts kardemomme
  • 1 knivspiss safran
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Varm fløte og vann til fingervarmt.
  3. Rør tørrgjær, inulin og safran i fløteblandingen og sett til side.
  4. Mål opp de tørre ingrediensene.
  5. Pisk sammen fløteblandingen og egg.
  6. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt.
  7. La deigen hvile i 10 minutter.
  8. Hvis deigen blir veldig løs etter den har stått i 10 minutter kan du ha i litt mer havrefiber som beskrevet i ingredienselisten. Spe på gradvis til du oppnår ønsket konsistens. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere.
  9. Del deigen i 4-6 like store deler.
  10. Ha litt olje på hendene og form lussekatter.
  11. Stek på midterste rille i ca 25 minutter. Avkjøl på rist.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 220 - Fett: 16,9 - Karbohydrater: 2,3 - Protein: 5,4

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.