Lussekatter - ny og forbedret oppskrift! (Keto, Glutenfri, Sukkerfri)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 6 medium eller 4 store
Ingredienser:
  • 2 egg (størrelse M/L)
  • 1,5 dl fløte
  • ½ dl vann
  • 1 ts tørrgjær
  • 1 ts inulin (kan sløyfes men anbefales)
  • 50-60 g havrefiber(avhengig av størrelsen på eggene)
  • 15 g fiberhusk
  • ¼ ts xanthangum
  • 1 ts bakepulver
  • 1-2 ss [url:4]monster tagasøtt[/url eller Sukkr BakeSukkr
  • 1 ts kardemomme
  • 1 knivspiss safran
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Varm fløte og vann til fingervarmt.
  3. Rør tørrgjær, inulin og safran i fløteblandingen og sett til side.
  4. Mål opp de tørre ingrediensene.
  5. Pisk sammen fløteblandingen og egg.
  6. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt.
  7. La deigen hvile i 10 minutter.
  8. Hvis deigen blir veldig løs etter den har stått i 10 minutter kan du ha i litt mer havrefiber som beskrevet i ingredienselisten. Spe på gradvis til du oppnår ønsket konsistens. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere.
  9. Del deigen i 4-6 like store deler.
  10. Ha litt olje på hendene og form lussekatter.
  11. Stek på midterste rille i ca 25 minutter. Avkjøl på rist.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 220 - Fett: 16,9 - Karbohydrater: 2,3 - Protein: 5,4
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/sotbakst/lussekatter-keto-glutenfri/