Suksessterte! (Keto, Glutenfri, Sukkerfri)

Suksessterte! (Keto, Glutenfri, Sukkerfri)

Suksessterte! (Keto, Glutenfri, Sukkerfri)

Suksessterte! (Keto, Glutenfri, Sukkerfri)

Suksessterte! (Keto, Glutenfri, Sukkerfri)

lavkarbo suksesskake

lavkarbo suksesskake

lavkarbo suksesskake

lavkarbo suksesskake

lavkarbo suksessterteREKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Suksessterte! (Keto, Glutenfri, Sukkerfri) – Sannsynligvis en av de enkleste kakene man kan omgjøre til keto/lavkarbo, og sannsynligvis en av de aller beste kakene som eksisterer spør du meg! Mitt første møte med suksessterte var når jeg hadde knekt foten tidlig på 2000tallet, og min søster lagde meg en trøstekake. Hennes vri var å ha sjokolade i suksesskremen, så det skal jeg prøve neste gang. Denne oppskriften er basert på min søsters oppskrift, men selvsagt sukkerfri, og naturlig glutenfri.

Er suksessterte vanskelig å lage?

En såre enkel oppskrift med få ingredienser! Faktisk består vår keto suksessterte av kun 7 ingredienser (vel, 8 hvis du regner med sjokladepynt). Ingrediensene de aller fleste som spiser keto/lavkarbo ar i skapet sitt. Det eneste som kan være litt tricky med oppskrift på suksessterte, er å få gulkremen PERFEKT! Sist jeg forsøkte meg på suksessterte ble kremen rennende, og det er så sykt irriterende!

Tips til perfekt suksesskrem!

Det finnes noen tips til den perfekte konsistensen på suksesskrem, eller gulkrem eller eggekrem om du vil. Hemmeligheten ligger i tre ting. Temperatur, håndkraft og tålmodighet. La meg forklare; kremen skal ikke koke, men varmes sakte opp på middels/svak varme. I tillegg er det essensielt at man rører i kremen h e l e  tiden. Dette kan ta litt tid men det er veldig verdt det for å oppnå den perfekte suksesskake! Når konsistensen minner om litt tykk vaniljesaus, og man drar en slikkepott langs bunnen av kjelen, og kan se bunnen2-3 noen sekunder før kremen flyter tilbake, DA er kremen ferdigkokt og man kan hurtig dra kjelen av platen og røre inn meierismør.

Ingrediensene!

Vi bruker egenmalte mandler med skall. Egenmalte mandler kan lages ved å benytte blender eller foodprosessor, men aller best resultat får du med en nøttekvern. Maskiner kan nemlig fort lage for mye friksjon og dermed varme, som igjen kan føre til at mandlene slipper fett og melet blir grøtete. Er dette likvel ditt eneste alternativ er vårt beste tips å knuse små mengder i slengen og ikke pulse mer enn nødvendig. Meierismør er det beste smøret å bruke. Noen foretrekker den usaltede varianten, men vi syns litt salt gir det lille ekstra. Bruk derimot ikke Kviteseidsmør. Det gjorde nemlig vi en gang og suksesskremen smakte hoppetau! Kviteseidesmør er altfor salt, og har et mye kraftigere rømmepreg enn  vanlig meierismør, noe som smaker godt til mangt og mye, men absolutt ikke i suksessterte.

Bytting av ingredienser!

Du kan bruke den keto-vennlige søtningen du foretrekker. Bare husk at ikke alle lavkarbo søtninger løser seg opp like godt. Vår erfaring er at de søtningstypene som kan karamelliseres er de aller beste, for de gir et fløyelsmykt og glattest resultat. Sjekk gjerne vår bytteguide for tips!

Utstyret!

Vi har brukt en 26 cm springform, men du kan fint bruke en på 24 cm også – kaken blir litt høyere, men det gjør ingenting! Ønsker du en mindre men høyere keto suksessterte kan du også bruke 20 cm, men da steke bunnen i to omganger og lage dobbel-lags suksessterte. Det er viktig å ha enten en god kjøkkenmaskin, eller en god elektrisk håndvisp for å få riktig resultat på stivpisket eggehvite. Det kan i tillegg være lurt å vaske både kummen og piskeredskapet med eddik for å sørge for at det er helt fri for fett. Fett er nemlig marengs sin verste fiende! Derfor er det også viktig å sørge for at eggehvitene er helt fri for plomme.

Suksessterte! (Keto, Glutenfri, Sukkerfri)
 
Skrevet av:
Serveringer: 1 mellomstor kake
Ingredienser:
Bunn

Suksesskrem
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 170 grader.
  2. Stivpisk eggehviter og søtning.
  3. Vend forsiktig inn malte mandler og bakepulver.
  4. Fordel røren i en kakeform på 24-26 cm.
  5. Stek kaken på nederste rille i 35 minutter.
  6. Avkjøl.

Suksesskrem
  1. Ha eggeplommer, fløte, søtning og vanilje i en kjele.
  2. Varm opp på medium varme og rør hele tiden. Varm opp til kremen tykner såpass mye at når du skraper i bunnen med en slikkepott så ser du bunnen i et sekunder før massen flyter ut.
  3. Ta kjelen av platen og rør straks inn romtemperert smør. Bland godt.
  4. La kremen avkjøle et par timer før du fordeler den over kakebunnen. Pynt gjerne med smeltet sukkerfri sjokolade.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 377 - Fett: 33,6 - Karbohydrater: 2,4 - Protein: 8,5

 

Opphavsrett og kommersiell bruk

Alt av bilder og tekst på denne siden er beskyttet av opphavsrett til åndsverk. Oppskriftene er utviklet av Fett & Forstand. Dersom en oppskrift er basert på eller inspirert av andre vil det fremkomme klart i hovedinnlegget.

All kommersiell bruk av oppskrifter funnet på denne bloggen skal avtales med Fett & Forstand. Deling av våre oppskrifter på egen nettside er velkommen men vi setter stor pris på at opphavet krediteres.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.