Det som er litt skummelt med smultringer er at det er litt vanskelig å stoppe å spise. Fordelen er at det ikke gjør så veldig mye siden disse inneholder svært lite karbohydrater. Grovt regnet ca 0.4 h pr smultring om du lager 12 stk! Dermed kan keto smultringer nytes med god samvittighet.
Det er ingen hemmelighet at vi har satt vår elsk på havrefiber og det er nok denne som er stjerna i oppskriften! Havrefiber er smaksnøytralt, drøyt i bruk, har en finfin konsistens og absorberer mye væske. Det aller beste er nok at det er 0 g karbohydrater i det! Mange undrer seg på om det er “vits” å spise det, da det ikke inneholder nevneverdig næring. Vårt svar er ganske enkelt; et rungende JAAA! Fiber er nemlig utmerket for fordøyelse, vektkontroll, senking av kolesterol og for å kontrollere blodsukkernivået! Havrefiber er naturlig glutenfritt!
Det skal gå an å lage i airfryer for de av dere som ikke er helt fortrolige med frityr. Vi har ikke prøvd selv men i følge en av våre kjære følgere så stekte hun berlinerbollene på 160 grader i ca 12 minutter og snudde de etter ca halve steketiden. Jeg vil tro det er samme for donuts.
Hva kan byttes ut med hva?
Vi får ofte spørsmål om ingredienser kan byttes ut. Sjekk vår bytteguide!
- 2 egg (størrelse M/L)
- 1,5 dl fløte
- ½ dl vann
- 50 g havrefiber
- 25 g Sukrin:1 eller Sukrin Gold
- 15 g fiberhusk
- ¼ ts xanthangum
- ½ ts bakepulver
- ½ ts hornsalt
- 1 toppa ts kardemomme
- ca 1 liter frityrolje (olje som tåler høy varme)
- Bland sammen fløte og vann.
- Mål opp de tørre ingrediensene.
- Pisk sammen fløteblandingen og egg.
- Ha i de tørre ingrediensene og bland godt.
- Del deigen i 12-14 like store deler.
- Form smultringer ved å rulle en pølse som klemmer litt flat i endene så du kan skøyte endene ved å overappe de. Form de gjerne rundt et shotglass eller lignende. Klem skøyten godt sammen.
- Ha over på et bakebrett og la hvile i ca 30 minutter.
- Varm frityrolje i en kjele som tåler høy varme. Oljen skal nå 160g. Hvis du ikke har et steketermometer kan du teste oljen med et kjøkkenredskap i tre. Når oljen freser/bobler rundt treredskapet er oljen varm nok.
- Stek smultringer i ca 3-5 minutter. Snu innimellom.
- La renne av på kjøkkenpapir og avkjøle godt.
Pingback: Jul med Fett & Forstand - komplett liste over juleoppskrifter og tilbehørstips! - Fett & Forstand
Hei,
Leste at forskjellen på smultringer og donuts er dette:
Donuts minner om norske smultringer, men noen forskjeller er det. Donuts lages blant annet med gjær i stedet for hornsalt, og melk i stedet for surmelk.
Da kan man sikkert bytte ut noe av fløten her med surmelk eller rømme for å få mer tradisjonelle smultringer?
Heisann 🙂 Det kan hende om man tillater de ingrediensene i sitt kosthold 🙂