Smultringer! (Keto, Glutenfri)
 
 
Serveringer: 12-14
Ingredienser
  • 2 egg (størrelse M/L)
  • 1,5 dl fløte
  • ½ dl vann
  • 50 g havrefiber
  • 25 g Sukrin:1 eller Sukrin Gold
  • 15 g fiberhusk
  • ¼ ts xanthangum
  • ½ ts bakepulver
  • ½ ts hornsalt
  • 1 toppa ts kardemomme
  • ca 1 liter frityrolje (olje som tåler høy varme)
Fremgangsmåte
  1. Bland sammen fløte og vann.
  2. Mål opp de tørre ingrediensene.
  3. Pisk sammen fløteblandingen og egg.
  4. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt.
  5. Del deigen i 12-14 like store deler.
  6. Form smultringer ved å rulle en pølse som klemmer litt flat i endene så du kan skøyte endene ved å overappe de. Form de gjerne rundt et shotglass eller lignende. Klem skøyten godt sammen.
  7. Ha over på et bakebrett og la hvile i ca 30 minutter.
  8. Varm frityrolje i en kjele som tåler høy varme. Oljen skal nå 160g. Hvis du ikke har et steketermometer kan du teste oljen med et kjøkkenredskap i tre. Når oljen freser/bobler rundt treredskapet er oljen varm nok.
  9. Stek smultringer i ca 3-5 minutter. Snu innimellom.
  10. La renne av på kjøkkenpapir og avkjøle godt.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/smultringer-keto-glutenfri/