Lyse og luftige lavkarborundstykker!

Lyse, luftige lavkarborundstykker
Lyse, luftige lavkarborundstykker
Lyse, luftige lavkarborundstykker

Nydelige lyse og luftige lavkarborundstykker! Eplecidereddik i bakverk gir en “brødaktig” smak samt booster bakepulveret. Du kan bytte det ut med hvitvinseddik. Det er viktig at mozzarella osten er helt smeltet, og at man jobber raskt og effektivt for å få blanda osten skikkelig i resten av deigen. Hvis deigen oppleves som våt kan man ha i litt mer mandelmel og/eller sesammel. Denne oppskriften er oppgitt i spiseskje da den er komponert av Kenneth som for tiden er offshore og ikke har tilgang til kjøkkenvekt, det er godt mulig du må justere opp mengden mandel- og/eller sesammel til du får en fast deig. Lyst å prøve våre andre oppskrifter på bakverk? Sjekk video der vi lager lyse og luftige lavkarborundstykker under oppskriftskortet!

Lyse, luftige lavkarborundstykker!
 
Forberedelse
Tid
Total tid
 
Skrevet av:
Serveringer: 8-10 rundstykker
Ingredienser:
  • 4 egg
  • 200 g cottage cheese
  • 90 g (6 ss )mandelmel
  • 65 g (4 ss ) fettredusert sesammel
  • 3 g ( 2 ts ) bakepulver
  • ½ ss eplecidereddik
  • 15 g ( 1 ss )Sukrin
  • 30 (2 ss )Fiberhusk
  • ½ ts natron
  • 1 fersk mozzarella a 125 g (avrent)
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
  3. Knus cottage cheese, egg og eplecidereddik i en miniblender, stavmikser eller lignende.
  4. Bruk en kjøkkenmaskin og bland godt sammen.
  5. Riv mozzarellaen i små biter og smelt den (uten laken) i mikrobølgeovnen til osten er skikkelig smeltet/flytende, ca 1,5 minutter. Den blir å skille seg men alt skal i deigen.
  6. Ha den smelta mozzarellaen i resten av deigen og elt til alt er godt blandet. Her må du jobbe fort.
  7. Del deigen i 8 like store deler.
  8. Form rundstykkene med godt med olje på hendene.
  9. Stek midt i ovnen i 30 minutter.
  10. Avkjøl på rist.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 264 - Fett: 17,3 - Karbohydrater: 2,6 - Protein: 19,8

Opphavsrett og kommersiell bruk

Alt av bilder og tekst på denne siden er beskyttet av opphavsrett til åndsverk. Oppskriftene er utviklet av Fett & Forstand. Dersom en oppskrift er basert på eller inspirert av andre vil det fremkomme klart i hovedinnlegget.

All kommersiell bruk av oppskrifter funnet på denne bloggen skal avtales med Fett & Forstand. Deling av våre oppskrifter på egen nettside er velkommen men vi setter stor pris på at opphavet krediteres.

42 Comments

  1. Randi Sæter Sandvik

    Bakte disse i dag. Hadde ikke sesammel,så jeg tok fettredusert mandelmel i. Kjempegode. Veldig mektig. Ett rundstykke holdt i massevis.

  2. Ellisiv Andresen Arntzen

    Hei. Denner skikkelig god, tusen takk! Jeg putter hvitløk og oregano i når jeg vil ha hvitløksbrød, det fungerer helt supert. Har også lagt merke til at de blir luftigere om jeg steker de på bakerpapir på rist istedet for stekebrett :))

  3. Beste lavkarbo rundstykker jeg har laget noen gang. 😊Kan de fryses?

  4. Pingback: Keto Grissini - (Sprø Brødpinner) - Fett & Forstand

  5. Hei kan disse lages uten osten ?

    • Hei 🙂 Det har vi aldri prøvd, og resultatet vil nok ikke bli helt det samme. Men du kan jo forsøke, men da trenger du nok mer av de andre våtstoffene 🙂

  6. Kan cottage cheesen byttes ut med noe annet?

  7. Anne Gullaksen

    Syns disse er kjempegode, har bakt de mange ganger 🙂 Sist jeg bakte var jeg tom for sesammel, så jeg erstattet det med fettredusert solsikkemel (i lik mengde), og de ble faktisk enda bedre. Takk for masse gode oppskrifter!

  8. Pingback: Hjemmelaget Lavkarbo Bringebærsyltetøy! - Fett & Forstand

  9. Jeg følger oppskriften til punkt og prikke, men de flyter ut og blir som flate burgerbrød🤔 god i smak, men ikke rundstykker😳 noen tips?

  10. Disse smakte veldig mandelmel akkurat sånn jeg opplever det meste innen lavarbobakst :/ Måtte tygge veldig i de også. Hadde håpet disse ville smake mer “vanlige” rundstykker uten den mandelsmaken.

  11. Merete Kvernmo

    Kan man bruke vineddik?

  12. Martine Mikkelsen

    Jeg stekte disse etter oppskrift, i 30 min på 180 grader. De ble svarte 😱. Var ganske rå inni. Noen forslag til hva som gikk galt? 🤨🤔

  13. Christine Knutsen

    Ena, går det bra og doble oppskriften og steke på varmluft?

  14. Tone Møller

    Hei – får ikke gram ift bakepulver til å stemme? to teskjer måler jeg til å være ca. 20 g, og ikke 3 g? Er det feil hos meg, eller her…? Forøvrig veldig gode rundstykker, men blir mere karbo enn tenkt når bakepulveret ble “tyngre ” enn oppskriften…

  15. Hei kan man droppe edikken? Evt bruke vanlig edikk?

  16. Må dessverre spise helt melkefritt, så kan ikke bruke laktosefritt. Jeg får være litt kreativ😁

  17. Pingback: Lavkarbo Skoleboller - Ny og bedre oppskrift! - Fett & Forstand

  18. Hanne Eilertsen Punnerud

    Hei! Jeg har melkeallergi, er det noe jeg kan bytte ut mozarella og cottage cheese med? På forhånd takk for svar:-)

  19. Mulig å bruke noe annet enn mozzarella?

  20. Varmluft eller over/undervarme?☺️

  21. Hei! Disse ser fantastiske ut! Men jeg lurer på om dere har noen erfaring med å bruke noe annet enn mandelmel? Tror dere det kunne fungert å kverne opp solsikkefrø eller lignende? Hilsen nøtteallergiker 🙂

  22. Hei! Vet dere hvor mange karb det er pr 100gram? Har dere noen grense på hva dere mener er lavkarbo (f.eks alt under 5gr pr 100g)?

  23. Eli Martinsen

    Har ikke fettredusert sesammel, kan jeg bruke vanlig sesammel?

  24. Randi Ariansen

    Vet du ca hvor mye karb det er i disse?

  25. Beckie K Dixon

    Disse så kjempegode ut og jeg har veldig lyst til å prøve dem. Men jeg har ikke mikrobølgeovn. Er det en annen måte jeg kan smelte mozzarella på som vil fungere?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.