Lavkarbo skoleboller i ovnen og det dufter bakverk i hele leiligheten, og jeg kunne ikke vente med å dele denne fantastiske oppskriften 🙂 Basert på denne oppskriften har vi kommet fram til det som må være tidenes beste lavkarbo skoleboller! Vi bytta ut den klassiske vann/eggehvite og melis glasuren med en rik og fyldig frosting, laget på slump. Vaniljekremen er inspirert av Sophie Hexebergs oppskrift lavkarbo skoleboller. Lavkarbo kanelboller finner du her.
- 3 eggeplommer
- 1,5dl fløte
- 1 ts johannesbrødkjernemel
- 1 vaniljestang
- 30g sukrinmelis
- 170g mandelmel (vanlig, ikke fettredusert)
- 5 ss Fiberhusk
- 2 ts eplecidereddik
- 2 ts bakepulver
- 100 g sukrinmelis
- 1 klype salt
- 1 ts kardemomme
- 3 eggehviter
- 3 dl kokende vann
- 60 g kremost naturell (en halv boks Tine Kremost)
- 2 ss smeltet smør
- 2 ss fløte
- 1 dl (50g) sukrinmelis
- Et par dråper vaniljeekstrakt eller essens
- Kokosmasse til dypping (kan sløyfes)
- Skjær vaniljestangen på langs.
- Skrap ut frøene og tilsett frø og stangen i fløten.
- Varm fløte og vanilje til kokepunktet.
- Visp inn jbkm og trekk kjelen av platen.
- Pisk sammen eggeplomme og sukrinmelis til eggedosis.
- Ta ut vaniljestangen og hell fløten i en tynn stråle i eggedosisen mens du stadig visper.
- Sett til avkjøling i kjøleskapet.
- Forvarm ovnen til 175ºC.
- Kok opp vann.
- Bland alle tørre ingredienser i en bolle.
- Skill plommen fra eggehviten (plommene brukes til vaniljekrem).
- Ha eplecidereddik i det kokende vannet.
- Tilsett eggehviter og vannet i det tørre mens du mikser.
- Del deigen i 6 og form bollene med fuktede hender.
- Lag et lite avsøkk i midten.
- Stekes på nederste rille i 40-50 minutter.
- Ta bollene ut av ovnen og ha på vaniljekrem.
- Stek de så videre i 10-20 minutter.
- Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til det er godt blandet.
- Fordel glasuren på bollene og dypp tilslutt bollene i kokosmasse.
Pingback: Lavkarbo Vaniljekrem i mikrobølgeovn! - Fett & Forstand
Pingback: Verdens beste lavkarbo rundstykker - Fett & Forstand
Pingback: Lavkarbo Kanelsnurrer – Fett og forstand