Endelig er helga er like rundt hjørnet!
Jeg har fått med meg at det er temmelig kaldt i det ganske land. Har du det like kaldt som vi har det i Tromsø nå syns jeg du skal unne seg noe skikkelig godt i dag.
Jeg har hvertfall store planer om å pakke meg inn i pledd, med favorittserien på TV, en kanelsnurr i den ene hånda og en kopp kokoskaffe i den andre ♡
Deigen og glasuren er akkurat den samme som til skolebollene og er inspirert etter brødoppskriften til Maria Emmerich.
Glasur
- 60 g Kremost naturell (en halv boks Tine Kremost)
- 2 ss smelta smør
- 2 ss fløte
- 1 dl (50g) sukrinmelis
- Et par dråper vaniljeekstrakt eller essens
- Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til det er godt blandet.
- 170g mandelmel
- (du kan bruke vanlig i kombinasjon med fettredusert men helst ikke fettredusert alene).
- 5 ss Fiberhusk
- 1 ss eplecidereddik
- 2 ts bakepulver
- 2 dl (100g) sukrinmelis
- 1 klype salt
- 1 ts kardemomme
- 3 eggehviter
- 3 dl kokende vann
Glasur
- Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til det er godt blandet.
Bolledeig
- Kok opp vann.
- Bland alle tørre ingredienser i en bolle mens vannet koker opp.
- Skill plommen fra eggehviten.
- Ha eplecidereddik i det kokende vannet.
- Tilsett eggehviter og vannet i det tørre mens du visper, evt bruk kjøkkenmasin (har du Kenwood funker det best med K-kroken.)
De kan kjennes veldig myke ut når du tar de ut av ovnen, og det er viktig og ikke dalle for mye med dem før de er skikkelig avkjølte da de kan falle sammen. Ha glasur på når kanelsnurrene er helt avkjølte.
Hvor mange gram karbohydrater pr bolle? 😊
Disse var veldig gode! Mine ble litt flat, men øvelse gjør mester. Får prøve igjen en annen dag! Smakte i allefall veldig godt.
Tuuusen takk for tilbakemelding 🙂 håper de blir mer fluffy neate gang ♡
Pingback: Lavkarbo skoleboller - Fett & Forstand - Make Keto Great Again -