Lavkarbo Kanelsnurrer
 
 
Skrevet av:
Ingredienser:

Glasur
  • 60 g Kremost naturell (en halv boks Tine Kremost)
  • 2 ss smelta smør
  • 2 ss fløte
  • 1 dl (50g) sukrinmelis
  • Et par dråper vaniljeekstrakt eller essens
  • Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til det er godt blandet.

Bolledeig
  • 170g mandelmel
  • (du kan bruke vanlig i kombinasjon med fettredusert men helst ikke fettredusert alene).
  • 5 ss Fiberhusk
  • 1 ss eplecidereddik
  • 2 ts bakepulver
  • 2 dl (100g) sukrinmelis
  • 1 klype salt
  • 1 ts kardemomme
  • 3 eggehviter
  • 3 dl kokende vann
Fremgangsmåte:

Glasur
  1. Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til det er godt blandet.

Bolledeig
  1. Kok opp vann.
  2. Bland alle tørre ingredienser i en bolle mens vannet koker opp.
  3. Skill plommen fra eggehviten.
  4. Ha eplecidereddik i det kokende vannet.
  5. Tilsett eggehviter og vannet i det tørre mens du visper, evt bruk kjøkkenmasin (har du Kenwood funker det best med K-kroken.)
Merknad
TIPS : Du bare kjevler ut deigen i ca 1 cm tykkelse og strø så på ønsket mengde kanel og sukrin/sukrinmelis. Deigen kan være litt klissete så du kan med fordel kjevle den ut mellom to bakepapir. Rull som en pølse og kutt i passe størrelser. Stekes på 170°c på nede i ovnen i 50 minutter. 
De kan kjennes veldig myke ut når du tar de ut av ovnen, og det er viktig og ikke dalle for mye med dem før de er skikkelig avkjølte da de kan falle sammen. Ha glasur på når kanelsnurrene er helt avkjølte.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/lavkarbo-kanelsnurrer/