Supergode lavkarbo flatbrød som smaker som en krysning mellom Korni (før de endra oppskriften) og Mors flatbrød. Passer godt til gryteretter, supper, fiskeretter eller bare (min personlige favoritt) lag på lag med smør!
- 100 g mandelmel (vanlig)
- 70 g linfrømel (kan lages selv i blender)
- 2 ss kokosmel
- 2 ss knuste chiafrø (kan lages selv i blender)
- 1 strøken ss fiberhusk
- 1 ts salt
- 2,5 dl vann
- Bland alle ingrediensene og la hvile i ca 40 minutter.
- Del deigen og kjevle ut så tynt som mulig (et bakepapir over og under gjør jobben lettere). Rut opp på forhånd eller stek de i store flak ala Mors Flatbrød 🙂
- Stekes på 150°c varmluft i 20-25 minutter.
- Følg godt med så de ikke blir svidd
- Har du problemer med å få de sprø kan du legge de direkte på risten og steke i ytterligere 5 minutter.
Pingback: Fett & Forstands Juleguide - komplett liste over juleoppskrifter og tilbehørstips! - Fett & Forstand
Pingback: Keto-vennlig Ost- & Vinkveld! - Fett & Forstand
Pingback: Stekt Breiflabb i Fløtesaus! - Fett & Forstand
Pingback: Lavkarbo Lapskaus! - Fett & Forstand
Hvordan får dere til linfrømel? Har forsøkt å kjøre linfrø i blender, men de knuses jo ikke! 🙁
Vi har kjøpt på iherb. Ellers finner du det på kinsarvik.no 🙂 man må ha en relativt kraftig blender for å greie å knuse linfrø ♡
Hvor mange «brett» blir det av denne oppskriften? Det står bare: del deigen, men i hvor mange deler…?
Det kommer litt an på hvor flat man ønsker og greier å kjevle. men ca 2 stekebrett 🙂
Skal bakepapiret taes av oppå før du setter d i ovnen?
ja stemmer 🙂
Pingback: Lavkarbo Fiskeboller i hvitsaus! - Fett & Forstand
Pingback: Lavkarbo Jambalaya (gryterett)! - Fett & Forstand