Hjemmelaga sirup, in all it’s glory! Kan brukes i bakst, sauser, varm drikke og mye mye mer!
Gledelig Jul med Fett & Forstand - hjemmelaga lavkarbosirup
PSSSST! Lag din egen lille vri ved å tilsette for eksempel vanilje, kanel, kaffepulver, sjokolade eller andre smaker (må tilsettes helt til slutt). Oppbevares i romtemperatur, helst i lufttett beholder.
Skrevet av: Fett & Forstand
Ingredienser:
- 25 g Tagatesse
- 3 ss vann
- 1 stk ca 5 mm tykk sitronskive eller 1 ss sitronsaft
- 100 g Tagatesse
- 1 dl vann
Fremgangsmåte:
- Ha 25 g Tagatesse og 3 ss vann i en kjele.
- Varm opp på medium+ varme til Tagatessen karamelliseres (jo mørkere jo dypere og mer bitter smak vil du få i sirupen).
- Ha i sitronskiven/sitronsaften (dette for å stoppe krystalliseringsprosessen).
- Ha i 100 g Tagatesse og 1 dl vann og bland godt.
- Gi et hurtig oppkok til alt er oppløst.
- Slå ned platen på lav varme.
- La småputre på lav varme i ca 30 minutter. Rør så lite som mulig, og helst ikke i det hele tatt i massen underveis.
- Sirupen skal være ferdig etter 30 minutter. Er du usikker kan du prøve å ha en dråpe i kaldt vann. Når sirupen er avkjølt til romtemperatur og virker for seig kan du ha i litt mer vann og gi den et hurtig oppkok før du setter den til avkjøling igjen. Er den for tynn må den putre litt lengre.
Hei 😊 kan tagatesse erstattes med annen søtning?