Gledelig Jul med Fett & Forstand - hjemmelaga lavkarbosirup
 
 
PSSSST! Lag din egen lille vri ved å tilsette for eksempel vanilje, kanel, kaffepulver, sjokolade eller andre smaker (må tilsettes helt til slutt). Oppbevares i romtemperatur, helst i lufttett beholder.
Skrevet av:
Ingredienser
  • 25 g Tagatesse
  • 3 ss vann
  • 1 stk ca 5 mm tykk sitronskive eller 1 ss sitronsaft
  • 100 g Tagatesse
  • 1 dl vann
Fremgangsmåte
  1. Ha 25 g Tagatesse og 3 ss vann i en kjele.
  2. Varm opp på medium+ varme til Tagatessen karamelliseres (jo mørkere jo dypere og mer bitter smak vil du få i sirupen).
  3. Ha i sitronskiven/sitronsaften (dette for å stoppe krystalliseringsprosessen).
  4. Ha i 100 g Tagatesse og 1 dl vann og bland godt.
  5. Gi et hurtig oppkok til alt er oppløst.
  6. Slå ned platen på lav varme.
  7. La småputre på lav varme i ca 30 minutter. Rør så lite som mulig, og helst ikke i det hele tatt i massen underveis.
  8. Sirupen skal være ferdig etter 30 minutter. Er du usikker kan du prøve å ha en dråpe i kaldt vann. Når sirupen er avkjølt til romtemperatur og virker for seig kan du ha i litt mer vann og gi den et hurtig oppkok før du setter den til avkjøling igjen. Er den for tynn må den putre litt lengre.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/gledelig-jul-med-fett-forstand-hjemmelaga-lavkarbosirup/