F&Fs Kalkunmiddag – Saus til Kalkun! – Fantastisk nydelig, smaksrik, kremete og deilig saus! Sausen er laget på sjyen til «F&Fs Kalkunmiddag! – Grytetilberedt Kalkun!». Denne sausen passer også godt til kylling! Tilsett gjerne litt stekt sjampinjong eller andre spennende komponenter for variasjon.
Vi har laget et eget innlegg for alle oppskriftene for å gjøre det mer oversiktlig for dere. Under følger linkene. PS: alt dette er av en eneste kalkun og er nok til å mette i allefall en familie på 6 over flere dager! (snakker av erfaring, haha!)
F&Fs Kalkunmiddag – Forberedelser og koking av kraft!
F&Fs Kalkunmiddag – Klar Kalkunsuppe!
F&Fs Kalkunmiddag – Grytetilberedt Kalkun!
F&Fs Kalkunmiddag – Panert Kalkunfilet!
F&Fs Kalkunmiddag – Brødstuffing til Kalkun!
F&Fs Kalkunmiddag – Saus til Kalkun!
Annet tilbehør:
Waldorfsalat!
Gresskarpurè eller Sellerirotmos!
Tranebærsaus! (kommer i romjula)
Lun Rosenkålsalat! (kommer i romjula)
- 3,5 dl kraft fra grytetilberedt kalkun (se hovedinnlegg)
- ½ dl fløte
- ⅓ ts Xanthangum
- Pisk sammen ingrediensene og gi et raskt oppkok.
- La småputre i ca 5 minutter, eller til sausen tykner. NB: den blir å tykne mer når den avkjøles litt så ikke fall for fristelsen å ha i mer xanthan gum - da kan det nemlig bli slimete!
Pingback: F&Fs Kalkunmiddag - Forberedelser og koking av kraft! - Fett & Forstand