Fett & Forstands Hampfrøgrøt

I Can’t Believe It’s Not Oatmeal!
Denne grøten smaker overraskende likt havregrøt. Den tar litt tid å lage, men det er absolutt verd det om du er glad i grøt.

Fett & Forstands Hampfrøgrøt
 
Serveringer: 2
Ingredienser:
  • 150 g hampfrø
  • 1 god ss smør
  • 2 dl fløte
  • 3 dl vann
  • ¼ ts xanthangum (kan sløyfes)
  • en klype salt.
Fremgangsmåte:
  1. Smelt smør i en panne.
  2. Ha i hampfrøene og bres mens du rører til frøene får en nøttebrun farge. Dette tar ca 5 minutter.
  3. Ha i resterende ingredienser og la det koke opp.
  4. Slå ned temperaturen og la blandingen småputre i 1 - 1,5 time, til du får en tykk konsistens. Her kan du ha i xanthangum om du ønsker en enda tykkere grøt. Rør innimellom sånn at grøten ikke fester seg i bunnen.
  5. Serveres med din favorittopping!

 

9 Comments

  1. Pingback: Hampfrøgrøt! (keto, glutenfri) - Fett & Forstand

  2. Pingback: Delicious hemp bread - Even Lund

  3. Hei, eg berre lurte. Ser på hempfrøa eg bruker at det er 15 g karbo per 100 g. Blir det litt mykje karbo per 100 gram for å ver lavkarbo? 🙂 Mvh Astrid

  4. Bente Frantzen

    Hei,
    Under merknad står de t»Xanthan gum fås kjøpt på helsekost eller enda bedre; iHerb.» – men det står ingenting om at det skal brukes i oppskriften. Skal den brukes? 🙂

  5. Henriette

    Hvor er det mulig å kjøpe hempfrø? Jeg har kun sett hemp pulver/mel

  6. Connie Wold

    Hei. her er det kommentert hvor du får tak i Xanthan gum men det står ikke noe om at det skal brukes i oppskriften eller forklaringen? evt hvor mye skal brukes og hvordan gjør jeg det? bare strør litt over mens det koker?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.