REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Sjokoladepudding! (keto, sukkerfri) – Fløyelsmyk, dekadent, fullfett, sukkerfri keto sjokoladepudding, helt uten dårlig samvittighet.
Idéen!
Sist måned lagde vi oppskrift på hjemmelaget keto-vennlig vaniljesaus, og da kjente vi at vi absolutt bare måtte lage sjokoladepudding. Vi valgte å forsøke å bruke en tom 7,5 dl kremfløte-kartong som form, men du kan bruke hva du vil. Ha de rett i serveringsskålene, silikonform ++.
Bytting av ingredienser, og variasjoner av keto sjokoladepudding
Du kan bytte til en annen type søtning i sjokoladepudding om du ønsker, bare husk at Sukkr BakeSukkr er dobbelt så søtt som vanlig sukker og endel keto søtninger på markedet. I selve oppskriften har vi skrevet 5-6 plater gelating. 5 plater gir en noe mer fløyelsmyk konsistens, litt som sjokolademousse, mens 6 plater gir noe fastere konsistens. For en mørkere og mer dekadent sjokoladepudding anbefaler vi å tilsette en spiseskje kakaopulver slik beskrevet i oppskriften, men det kan sløyfes. For mokka-variant kan du tilsette 2 ts kaffepulver.
- 4,5 dl kremfløte
- 1,5 dl vann
- 50 g Bakesukkr
- 2 eggeplommer
- 5-6 plater gelatin
- 170 g Monster Lavkarbo Belgisk Mørk Sjokolade
- 1 ss kakaopulver (kan sløyfes)
- Legg gelatinplatene i kaldt vann.
- Finhakk sjokoladen.
- Ha kremfløte, vann, søtning og eggeplommer i en kjele og varm opp til kokepunktet. Rør hele tiden.
- Trekk kjelen av platen og rør inn sjokolade og kakaopulver.
- Klem vannet ut av gelatinplatene og ha de i kjelen. Rør til all gelatin er oppløst.
- Hell over i en passelig stor form (se tips i hovedinnlegg) og sett kjølig i minst 5 timer, men helst over natten.
- For å løsne sjokoladepuddingen fra formen, hold formen under varmt vann.
Er det en mulighet å bruke mer bakekakao og steviosa eller lignende som erstatning for Monster?
Det tror jeg skal gå fint
Her må man bare prøve seg frem
Tror jeg ville kokt det opp med fløte, egg og søtning 