Sellerirotsalat ala Fett & Forstand er PERFEKT tilbehør til grillmat! Vi brukte å lage potetsalat med eple, for vi bare elsker søte innslag i grillsalater! Istedenfor epler har vi valgt å bruke melon som søtt innslag i sellerirotsalaten vår. Opprinnelig skulle jeg bruke galiamelon som har minst karbohydrater (5,6 g kh pr 100 g), men med en feiltagelse røsket jeg med meg cantaloupemelon istede (7,9 g kh pr 100 g). Jeg valgte likevel benytte denne da det uansett totalt sett er lite karbohydrater i denne sellerirotsalaten.
Sellerirotbitene er bakt i ovnen for å beholde mest mulig smak, og for at de gjerne blir litt vassen når de kokes i vann. Sjekk gjerne ut andre oppskrifter i kategorien «Tilbehør».
- 400 g sellerirot - renset og i terninger
- 2 - 3 ss olivenolje
- 1 - 2 ts chiliflak
- salt og pepper etter smak
- 100 g galiamelon (cantaloupe funker også om du tillater det i ditt kosthold)
- 25 g purreløk
- 150 g creme fraiche
- 50 g majones
- 1 - 2 ts Sukinmelis
- Forvarm ovnen til 200°C.
- Bland sammen olje, salt, pepper og chiliflak og vend sellerirotbitene i oljeblandingen.
- Ha terningene på et bakepaprikkledd stekebrett sammen med en liten varmebestandig skål med vann.
- Stek på nest nederste rille i ca 20 minutter. Vend bitene innimellom.
- Skjær melon og purreløk i passe biter.
- Pisk sammen creme fraiche og majones og smak til med salt, pepper og Sukrinmelis.
- Vend inn melon, purreløk og den ferdigstekte selleriroten.
- Avkjøles før servering.