REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Kjøttboller i soppsaus! (keto) – wow sier vi bare! Vi har kledd den klassiske kjøttkaker i brunsaus i festdrakt. Her får du oppskrift på det som helt klart blir en ny favoritt her i heimen.
Ideen til kjøttboller i soppsaus
Ideen kom fra den superdyktige kokken på båten Kenneth jobber på. Han lagde nemlig noe lignende på båten en dag, og Kenneth tok bilde av retten, sendte bilde til Ena-Maria og skrev «DETTE, må vi prøve å lage, det var sykt digg». Kokken brukte tacokrydder i kjøttbollene, noe som Kenneth syns var superdigg, men vi hadde lyst å forsøke å lage et litt mer «vilt preg» i vår versjon.
Serveringstips
Server gjerne kjøttboller i soppsaus med hokkaidomos, sellerirotmos, tyttebærsyltetøy og aspargesbønner, eller dine favoritt keto-tilbehør.
- 1 kg kjøttdeig av storfe
- 2 egg
- 1 dl fløte
- ½ ts paprikapulver
- ½ ts hvitløkpulver
- 2 ts salt
- ½ ts løkpulver
- 1 ts sort pepper
Soppsaus
- 50 g smør
- 350 g valgfri sopp - gjerne skogsopp.
- ½ ts einebær - malt
- 3dl grønnsakkraft
- 3dl fløte
- ¼ ts xanthan gum
- Salt og pepper etter ønske
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Kjør kjøttdeig og salt i en kjøkkenmaskin i et par minutter.
- Pisk egg, fløte og krydder lett sammen og spe blandingen i kjøttet i en tynn stråle.
- Form kjøttboller og legg de på et stekebrett.
- Stekes midt i ovnen i ca 15-20 minutter - avhengig av størrelsen på kjøttbollene.
Soppsaus
- Varm smør i en stekepanne.
- Kutt soppen i middels store biter og stek sammen med salt og pepper til gylden.
- Ha fløte, grønnsakkraft og finmalt einebær i en kjele og gi et raskt oppkok,
- Rør inn xanthan gum og den stekte soppen og la sausen putre i ca 10 minutter. Om ønskelig kan du knuse hele, eller deler av soppen med en stavmikser.
- Smak sausen til med salt og pepper.
- Ha de ferdigstekte kjøttbollene i sausen og server når kjøttbollene er gjennomvarme.