Kjøttboller i soppsaus! (keto)
Skrevet av: Fett & Forstand
- 1 kg kjøttdeig av storfe
- 2 egg
- 1 dl fløte
- ½ ts paprikapulver
- ½ ts hvitløkpulver
- 2 ts salt
- ½ ts løkpulver
- 1 ts sort pepper
- 50 g smør
- 350 g valgfri sopp - gjerne skogsopp.
- ½ ts einebær - malt
- 3dl grønnsakkraft
- 3dl fløte
- ¼ ts xanthan gum
- Salt og pepper etter ønske
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Kjør kjøttdeig og salt i en kjøkkenmaskin i et par minutter.
- Pisk egg, fløte og krydder lett sammen og spe blandingen i kjøttet i en tynn stråle.
- Form kjøttboller og legg de på et stekebrett.
- Stekes midt i ovnen i ca 15-20 minutter - avhengig av størrelsen på kjøttbollene.
- Varm smør i en stekepanne.
- Kutt soppen i middels store biter og stek sammen med salt og pepper til gylden.
- Ha fløte, grønnsakkraft og finmalt einebær i en kjele og gi et raskt oppkok,
- Rør inn xanthan gum og den stekte soppen og la sausen putre i ca 10 minutter. Om ønskelig kan du knuse hele, eller deler av soppen med en stavmikser.
- Smak sausen til med salt og pepper.
- Ha de ferdigstekte kjøttbollene i sausen og server når kjøttbollene er gjennomvarme.
Kcal: 203,86 - Fett: 14,7 - Karbohydrater: 0,56 - Protein: 17,15
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/kjottboller-i-soppsaus-keto/
3.5.3251