Kjøttboller i soppsaus! (keto)
 
 
Skrevet av:
Ingredienser:
  • 1 kg kjøttdeig av storfe
  • 2 egg
  • 1 dl fløte
  • ½ ts paprikapulver
  • ½ ts hvitløkpulver
  • 2 ts salt
  • ½ ts løkpulver
  • 1 ts sort pepper

Soppsaus
  • 50 g smør
  • 350 g valgfri sopp - gjerne skogsopp.
  • ½ ts einebær - malt
  • 3dl grønnsakkraft
  • 3dl fløte
  • ¼ ts xanthan gum
  • Salt og pepper etter ønske
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Kjør kjøttdeig og salt i en kjøkkenmaskin i et par minutter.
  3. Pisk egg, fløte og krydder lett sammen og spe blandingen i kjøttet i en tynn stråle.
  4. Form kjøttboller og legg de på et stekebrett.
  5. Stekes midt i ovnen i ca 15-20 minutter - avhengig av størrelsen på kjøttbollene.

Soppsaus
  1. Varm smør i en stekepanne.
  2. Kutt soppen i middels store biter og stek sammen med salt og pepper til gylden.
  3. Ha fløte, grønnsakkraft og finmalt einebær i en kjele og gi et raskt oppkok,
  4. Rør inn xanthan gum og den stekte soppen og la sausen putre i ca 10 minutter. Om ønskelig kan du knuse hele, eller deler av soppen med en stavmikser.
  5. Smak sausen til med salt og pepper.
  6. Ha de ferdigstekte kjøttbollene i sausen og server når kjøttbollene er gjennomvarme.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 203,86 - Fett: 14,7 - Karbohydrater: 0,56 - Protein: 17,15
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/kjottboller-i-soppsaus-keto/