F&Fs Kalkunmiddag – Brødstuffing til Kalkun! – Mammas oppskrift som originalt kommer fra en gammel utgave av «Hjemmet» fra 80 tallet. Jeg kaller den Mammas oppskrift fordi hun har laget denne så lenge jeg kan huske. Dessuten har hun, slik mødre ofte gjør, gjort noen endringer på originaloppskriften opp gjennom årene, og dette er seriøst verdens beste stuffing! Det var fra hennes mamma, min Engelske granny Ena som jeg er oppkalt etter, at mamma lærte å bruke tradisjonen med å lage brødstuffing. Ironisk nok så hadde min bestemor, som desverre døde før jeg ble født og dermed aldri fikk gleden av å møte, fobi mot å spise fugl, men det dempet verken at tradisjonen ble ført eller hennes fantasi på kjøkkenet.
Ingen Nyttårsaften uten brødstuffing!
Brødet vi har brukt i denne oppskriften er såre enkel! 4 x Koppbrød-oppskrift! Vi har brukt følgende oppskrift som er dobbel, det vil si du må lage den to ganger så har du akkurat nok til stuffingen!
40 g smør – smeltes
2 medium egg piskes inn i det smelta smøret
10 g Havrefiber eller 8 g Pofiber
1/4 ts bakepulver
Bland alle ingrediensene sammen og stek røren i skålen du laget den i på full guffe i mikrobølgeovnen i 2,5 minutter.
Vi har laget et eget innlegg for alle oppskriftene for å gjøre det mer oversiktlig for dere. Under følger linkene. PS: alt dette er av en eneste kalkun og er nok til å mette i allefall en familie på 6 over flere dager! (snakker av erfaring, haha!)
F&Fs Kalkunmiddag – Forberedelser og koking av kraft!
F&Fs Kalkunmiddag – Klar Kalkunsuppe!
F&Fs Kalkunmiddag – Grytetilberedt Kalkun!
F&Fs Kalkunmiddag – Panert Kalkunfilet!
F&Fs Kalkunmiddag – Brødstuffing til Kalkun!
F&Fs Kalkunmiddag – Saus til Kalkun!
Annet tilbehør:
Waldorfsalat!
Gresskarpurè eller Sellerirotmos!
Tranebærsaus! (kommer i romjula)
Lun Rosenkålsalat! (kommer i romjula)
- Kalkunkjøtt, lever, krås og hjerte. ca 250 g.
- 50 g smør
- 100 finhakket løk
- ca 325 g daggammel loff/brød i terninger (lavkarbo såklart - se hovedinnlegg for tips)
- ½ potte persille (liten potte) - finhakket
- 100 g stangselleri i små terninger
- Salt etter smak (husk at kraften er salt også)
- 2 ts tørket salvie
- ⅔ ts muskatblomme
- 2 egg
- 2 - 2,5 dl kalkunkraft
- Hakk kjøtt og innmat grovt og la surre i smør sammen med løken til løken blir blank.
- Ta gryten til side, tilsett brød, persille, selleri. salt, salvie og muskatblomme og bland godt.
- Pisk sammen egg og kraft.
- Hell eggemassen over i gryta og bland godt sammen! Bruk gjerne hendene eller en kjøkkenmaskin med eltekrok for å få løst opp brødbitene skikkelig!
- Hell massen over i en brødform eller lignende og stek nederst i ovnen på 200C i ca 40 minutter.