F&Fs Kalkunmiddag - Brødstuffing Kalkun!
 
 
Skrevet av:
Ingredienser
  • Kalkunkjøtt, lever, krås og hjerte. ca 250 g.
  • 50 g smør
  • 100 finhakket løk
  • ca 325 g daggammel loff/brød i terninger (lavkarbo såklart - se hovedinnlegg for tips)
  • ½ potte persille (liten potte) - finhakket
  • 100 g stangselleri i små terninger
  • Salt etter smak (husk at kraften er salt også)
  • 2 ts tørket salvie
  • ⅔ ts muskatblomme
  • 2 egg
  • 2 - 2,5 dl kalkunkraft
Fremgangsmåte
  1. Hakk kjøtt og innmat grovt og la surre i smør sammen med løken til løken blir blank.
  2. Ta gryten til side, tilsett brød, persille, selleri. salt, salvie og muskatblomme og bland godt.
  3. Pisk sammen egg og kraft.
  4. Hell eggemassen over i gryta og bland godt sammen! Bruk gjerne hendene eller en kjøkkenmaskin med eltekrok for å få løst opp brødbitene skikkelig!
  5. Hell massen over i en brødform eller lignende og stek nederst i ovnen på 200C i ca 40 minutter.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/ffs-kalkunmiddag-brodstuffing-til-kalkun/