Nydelige lyse og luftige lavkarborundstykker! Eplecidereddik i bakverk gir en «brødaktig» smak samt booster bakepulveret. Du kan bytte det ut med hvitvinseddik. Det er viktig at mozzarella osten er helt smeltet, og at man jobber raskt og effektivt for å få blanda osten skikkelig i resten av deigen. Hvis deigen oppleves som våt kan man ha i litt mer mandelmel og/eller sesammel. Denne oppskriften er oppgitt i spiseskje da den er komponert av Kenneth som for tiden er offshore og ikke har tilgang til kjøkkenvekt, det er godt mulig du må justere opp mengden mandel- og/eller sesammel til du får en fast deig. Lyst å prøve våre andre oppskrifter på bakverk? Sjekk video der vi lager lyse og luftige lavkarborundstykker under oppskriftskortet!
- 4 egg
- 200 g cottage cheese
- 90 g (6 ss )mandelmel
- 65 g (4 ss ) fettredusert sesammel
- 3 g ( 2 ts ) bakepulver
- ½ ss eplecidereddik
- 15 g ( 1 ss )Sukrin
- 30 (2 ss )Fiberhusk
- ½ ts natron
- 1 fersk mozzarella a 125 g (avrent)
- Forvarm ovnen til 180°C.
- Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
- Knus cottage cheese, egg og eplecidereddik i en miniblender, stavmikser eller lignende.
- Bruk en kjøkkenmaskin og bland godt sammen.
- Riv mozzarellaen i små biter og smelt den (uten laken) i mikrobølgeovnen til osten er skikkelig smeltet/flytende, ca 1,5 minutter. Den blir å skille seg men alt skal i deigen.
- Ha den smelta mozzarellaen i resten av deigen og elt til alt er godt blandet. Her må du jobbe fort.
- Del deigen i 8 like store deler.
- Form rundstykkene med godt med olje på hendene.
- Stek midt i ovnen i 30 minutter.
- Avkjøl på rist.
Bakte disse i dag. Hadde ikke sesammel,så jeg tok fettredusert mandelmel i. Kjempegode. Veldig mektig. Ett rundstykke holdt i massevis.
Hei 🙂 ja menndet går helt fint 🙂 har ghort det selv og i forskjellige anledninger. Ja og det holder på mettheten en god stund og 🙂 takk for tilbakemeldingen 🙂
Hei. Denner skikkelig god, tusen takk! Jeg putter hvitløk og oregano i når jeg vil ha hvitløksbrød, det fungerer helt supert. Har også lagt merke til at de blir luftigere om jeg steker de på bakerpapir på rist istedet for stekebrett :))
Herlig, takk for tips 🙂
Beste lavkarbo rundstykker jeg har laget noen gang. 😊Kan de fryses?
Tuuusen takk, så hyggelig 🙂 ja de kan fryses 🙂
Pingback: Keto Grissini - (Sprø Brødpinner) - Fett & Forstand
Hei kan disse lages uten osten ?
Hei 🙂 Det har vi aldri prøvd, og resultatet vil nok ikke bli helt det samme. Men du kan jo forsøke, men da trenger du nok mer av de andre våtstoffene 🙂
Kan cottage cheesen byttes ut med noe annet?
Kremost eller creme fraiche 🙂
Syns disse er kjempegode, har bakt de mange ganger 🙂 Sist jeg bakte var jeg tom for sesammel, så jeg erstattet det med fettredusert solsikkemel (i lik mengde), og de ble faktisk enda bedre. Takk for masse gode oppskrifter!
Så koselig å høre, og takk for tips 😉
Pingback: Hjemmelaget Lavkarbo Bringebærsyltetøy! - Fett & Forstand
Jeg følger oppskriften til punkt og prikke, men de flyter ut og blir som flate burgerbrød🤔 god i smak, men ikke rundstykker😳 noen tips?
Disse smakte veldig mandelmel akkurat sånn jeg opplever det meste innen lavarbobakst :/ Måtte tygge veldig i de også. Hadde håpet disse ville smake mer «vanlige» rundstykker uten den mandelsmaken.
Så dumt de ikke falt i smak, hvilket mandelmel brukte du? Viktig å ikke bruke det fettreduserte i disse da det absorberer mye mer væske enn vanlig og smaker endel marsipan.
Kan man bruke vineddik?
Ja det går fint 🙂
Jeg stekte disse etter oppskrift, i 30 min på 180 grader. De ble svarte 😱. Var ganske rå inni. Noen forslag til hva som gikk galt? 🤨🤔
Jøss, merkelig. Jeg aner desverre ikke, kanskje osten ikke ble blandet godt nok i?
Ena, går det bra og doble oppskriften og steke på varmluft?
Jeg tror det skal gå fint men har ikke prøvd selv ♡
Hei – får ikke gram ift bakepulver til å stemme? to teskjer måler jeg til å være ca. 20 g, og ikke 3 g? Er det feil hos meg, eller her…? Forøvrig veldig gode rundstykker, men blir mere karbo enn tenkt når bakepulveret ble «tyngre » enn oppskriften…
Skal spørre Kenneth som har skrevet oppskriften 🙂
Hei kan man droppe edikken? Evt bruke vanlig edikk?
Må dessverre spise helt melkefritt, så kan ikke bruke laktosefritt. Jeg får være litt kreativ😁
Pingback: Lavkarbo Skoleboller - Ny og bedre oppskrift! - Fett & Forstand
Hei! Jeg har melkeallergi, er det noe jeg kan bytte ut mozarella og cottage cheese med? På forhånd takk for svar:-)
Det er jeg usikker på desverre, når det kommer til osten :/ men du kan bruke laktosefri creme fraiche om du kan spise det?
Mulig å bruke noe annet enn mozzarella?
Varmluft eller over/undervarme?☺️
Hei! Disse ser fantastiske ut! Men jeg lurer på om dere har noen erfaring med å bruke noe annet enn mandelmel? Tror dere det kunne fungert å kverne opp solsikkefrø eller lignende? Hilsen nøtteallergiker 🙂
Heisann, du kan bruke andre knuste frø eller pofiber 🙂 fås kjøpt på helsekost 🙂
Hei! Vet dere hvor mange karb det er pr 100gram? Har dere noen grense på hva dere mener er lavkarbo (f.eks alt under 5gr pr 100g)?
Det er ca 1,7 pr stk i disse:)
Har ikke fettredusert sesammel, kan jeg bruke vanlig sesammel?
Du finner det på helsekost 🙂 det kan byttes ut med fettredusert mandelmel 🙂
Vet du ca hvor mye karb det er i disse?
Ca 1,7 pr 🙂
Disse så kjempegode ut og jeg har veldig lyst til å prøve dem. Men jeg har ikke mikrobølgeovn. Er det en annen måte jeg kan smelte mozzarella på som vil fungere?
Vannbad?