Nydelig lavkarbo sursøt saus – eller Sweet ‘n sour – om du vil!
Sursøt saus (Sweet 'n Sour Sauce) - lavkarbo style!
Skrevet av: Fett & Forstand
Ingredienser:
- 30 g Sukrin Gold
- 3 ss Tamari saus (glutenfri soyasaus - finnes på de fleste matbutikker i allergihylla)
- 0,5 dl Fun Light "Mandarin madness" eller "Appelsin"
- 0,5 dl vann
- 1 dl sukkerfri ketchup (alternativt 4 ss tomatpurè men da bør du evt smake til med litt mer Sukrin Gold)
- 3 ss Riseddik (eller vanlig klar eddik)
- ¼ ts xanthan gum
Fremgangsmåte:
- Ha Sukrin Gold og tamari i en kjele og varm opp til Sukrin Gold er helt oppløst.
- Ha i resterende ingredienser BORTSETT fra xanthan gum.
- Gi et raskt oppkok og rør inn xanthangum. Sausen vil gradvis tykne så ikke fall for fristelsen å ha i mer.
- La småputre i ca 5 minutter.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 16 - Fett: 0,1 - Karbohydrater: 1,7 - Protein: 1,4
Pingback: Lynstekte grønnsaker & kylling i peanøttsaus (炒鸡块) - Kinesisk - Fett & Forstand
Kan man bruke noe annet enn xanthan gum?
JOhannesbrødkjernemel
usikker på mengden, men prøv deg frem med samme mengde først, øk evt. Husk at JBKM må ha temp over 70C for å tykne 
Pingback: Nakkekoteletter med Asiatisk vri! - Fett & Forstand