Nydelig lavkarbo sursøt saus – eller Sweet ‘n sour – om du vil!
Sursøt saus (Sweet 'n Sour Sauce) - lavkarbo style!
Skrevet av: Fett & Forstand
Ingredienser:
- 30 g Sukrin Gold
- 3 ss Tamari saus (glutenfri soyasaus - finnes på de fleste matbutikker i allergihylla)
- 0,5 dl Fun Light "Mandarin madness" eller "Appelsin"
- 0,5 dl vann
- 1 dl sukkerfri ketchup (alternativt 4 ss tomatpurè men da bør du evt smake til med litt mer Sukrin Gold)
- 3 ss Riseddik (eller vanlig klar eddik)
- ¼ ts xanthan gum
Fremgangsmåte:
- Ha Sukrin Gold og tamari i en kjele og varm opp til Sukrin Gold er helt oppløst.
- Ha i resterende ingredienser BORTSETT fra xanthan gum.
- Gi et raskt oppkok og rør inn xanthangum. Sausen vil gradvis tykne så ikke fall for fristelsen å ha i mer.
- La småputre i ca 5 minutter.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 16 - Fett: 0,1 - Karbohydrater: 1,7 - Protein: 1,4
Pingback: Lynstekte grønnsaker & kylling i peanøttsaus (炒鸡块) - Kinesisk - Fett & Forstand
Kan man bruke noe annet enn xanthan gum?
JOhannesbrødkjernemel 🙂 usikker på mengden, men prøv deg frem med samme mengde først, øk evt. Husk at JBKM må ha temp over 70C for å tykne 🙂
Pingback: Nakkekoteletter med Asiatisk vri! - Fett & Forstand