Peanøttdip som garantert blir å vekke smaksløkene dine til live! Den er relativt lett å lage og smaker like god kald som varm. Imponer grill-gjestene dine i sommer med kremete og smakfulle peanøttdip, som passer perfekt til blant annet grillspyd og sprøstekte kyllingvinger. Peanøttene jeg brukte i denne oppskriften finner du på Europris. Er du forresten glad i Asiatisk mat? Sjekk gjerne ut våre Asiatisk-inspirerte retter her.
- 100 g peanøtter
- 1 ts tamari eller soyasaus
- 3 ts Sukrin Gold
- 1 ts limesaft eller riseddik
- ½ - 1 lite fedd hvitløk
- 1-2 ts chiliflak (kan sløyfes)
- 4 ss fløte*
- 2 ss vann*
- Knus peanøtter til peanøttsmør i en miniblender eller lignende - har du ikke miniblender kan du selvsagt bruke vanlig blender med da bør du lage mer peanøttsmør i samme sleng da det kan være vanskelig å få til en så liten mengde i en stor blender.
- Ha i resterende ingredienser og kjør i blender til det blir kremete. Hvis dip'en blir for seig eller kornete kan du tilsette litt mer vann og/eller fløte.