Dette folkens, dette er den beste ostekaka i verden!
Den er super enkel å lage og smaker, vel.. ubeskrivelig godt! Den perfekte balansen mellom søtt og syrlig!
Fett & Forstands lavkarbo porsjonsostekake
Bunn og topp :
- 100 g valgfri frosne bær.
- 20 g lavkarboknekk. (Se oppskrift under. Kan også byttes ut med 4 ss Sukrin Gold).
- 100 g valgfri nøtter og frø.
- 50 g smør.
Lavkarboknekk
- 25 g Tagatesse.
- 1 ss vann.
- 1 ts smør.
- 1-2 ss nøttemel (valgfritt).
- klype salt (valgfritt).
- Kanel eller annet krydder (valgfritt).
Krem
- 2 dl fløte
- 100 g kremost
- 2-4 ss sukrinmelis
- Evt tilsvarende mengde i annen søtning
Bunn og topping
- Hell frosne bær i en skål og la tine noe mens du lager det andre.
- Strø eventuelt på litt ønsket søtning.
- Hvis du ønsker knekk i bunnen må du lage dette først. Se oppskrift nedfor 🙂
- Hakk nøtter og knekk i ønskede biter (eventuelt Sukrin Gold).
- Smelt smør i panna til det begynner å brese.
- Ha i nøttene og stek i 3-4 minutter mens du rører.
- Fordel på 4 skåler og sett kjølig.
lavkarboknekk
- Ha vann og tagatesse i en liten kasserolle eller en liten jernpanne.
- Smelt på medium + varme til det begynner å brune.
- Følg godt med. Når du begynner å bli fornøyd med fargen (jo brunere masse jo dypere og mer bitter smak) har du i nøttemel, smør og eventuelt krydder, rør raskt sammen og hell over på bakepapir.
- La avkjøle i kjøleskap mens du lager det andre.
Krem
- Pisk fløte til rett før den stivner.
- Ha i kremost og sukrinmelis og pisk til det er godt blandet og tyknet.
- Fordel massen på formene.
- Topp med halvtinte bær og pynt eventuelt med litt knekk og kaneldryss.
Pingback: Pandemilivet | Livet i en boble
Jeg lurer på om dere kan komme med forslag til hvilken type nøtter og frø som passer til bunnen?
Mandler, valnøtter og sesamfrø sybs jeg er veldig godt i denne ♡