20 g lavkarboknekk. (Se oppskrift under. Kan også byttes ut med 4 ss Sukrin Gold).
100 g valgfri nøtter og frø.
50 g smør.
Lavkarboknekk
25 g Tagatesse.
1 ss vann.
1 ts smør.
1-2 ss nøttemel (valgfritt).
klype salt (valgfritt).
Kanel eller annet krydder (valgfritt).
Krem
2 dl fløte
100 g kremost
2-4 ss sukrinmelis
Evt tilsvarende mengde i annen søtning
Fremgangsmåte:
Bunn og topping
Hell frosne bær i en skål og la tine noe mens du lager det andre.
Strø eventuelt på litt ønsket søtning.
Hvis du ønsker knekk i bunnen må du lage dette først. Se oppskrift nedfor :)
Hakk nøtter og knekk i ønskede biter (eventuelt Sukrin Gold).
Smelt smør i panna til det begynner å brese.
Ha i nøttene og stek i 3-4 minutter mens du rører.
Fordel på 4 skåler og sett kjølig.
lavkarboknekk
Ha vann og tagatesse i en liten kasserolle eller en liten jernpanne.
Smelt på medium + varme til det begynner å brune.
Følg godt med. Når du begynner å bli fornøyd med fargen (jo brunere masse jo dypere og mer bitter smak) har du i nøttemel, smør og eventuelt krydder, rør raskt sammen og hell over på bakepapir.
La avkjøle i kjøleskap mens du lager det andre.
Krem
Pisk fløte til rett før den stivner.
Ha i kremost og sukrinmelis og pisk til det er godt blandet og tyknet.
Fordel massen på formene.
Topp med halvtinte bær og pynt eventuelt med litt knekk og kaneldryss.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/verdens-beste-enkleste-og-raskeste-ostekake/