Fylt Paprika

Hva gjør man når man plutselig har et busslass med paprika? Lager fylt paprika, vel 🙂
Server gjerne med blomkålris.

Fylt Paprika
 
Forberedelse
Tid
Total tid
 
Skrevet av:
Serveringer: 4 porsjoner
Ingredienser

Fylt paprika Fett & Forstand style
  • 4 medium til store paprika
  • 400 g kjøttdeig
  • 100 bacon
  • 1 løk
  • 2-3 champinjong
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 ss tomatpurre
  • 2 ts oregano
  • 2 ts basilikum
  • 1 stilk stangselleri
  • salt og pepper etter smak
  • ca 100 g revet ost
Fremgangsmåte
  1. Skjær bacon og grønnsaker i passe biter.
  2. Forvarm ovnen ti l200°C.
  3. Stek baconterningene og ha i kjøttdeig og hvitløk i når baconet er stekt.
  4. Tilsett resten av grønnsakene og stek til løken er blank.
  5. Tilsett tomatsaus og tomatpuré og la småputre i ca 10 minutter.
  6. Smak til med salt, pepper og krydder.
  7. Skjær rundt stammen på paprikaen og ta ut kjernen.
  8. Plukk vekk så mye som mulig av det hvite og skyll fri for frø.
  9. Sett paprikaene i en ildfast form, ha i fyll og topp med ost.
  10. Stekes midt i ovnene i 30 minutter.
Merknad
Serveres med for eksempel blomkålris, salat og/eller hvitløkdressing

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.