Lavkarbo Snickers Rullekake




Fikk så sykt lyst på Snickers her en dag og søstra mi gnålte om rullekake.
Dermed ble ideen om Snickersrullekake født 🙂 Det beste med denne kaken er at den ikke inneholder masse rådyre ingredienser, som sukkerfri sjokolade og sauser eller lignende. Her er alt laget fra bunnen, bokstavelig talt 🙂
EDIT: Siden vi posta denne oppskrifen har vi laget kaken minst 10 ganger! Vi har dermed satt inn litt flere bilder av kakene vi har laget i ettertid av den første.

Kaken bør lages kronologisk etter oppskriften!

Lavkarbo Snickers Rullekake
 
Skrevet av:
Ingredienser

Karamellsaus
  • 70 g tagatesse
  • 30 g smør
  • 0,5 dl fløte
  • 2 ss vann

Sjokoladekrem
  • 2 dl kremfløte.
  • 60 g kakao.
  • 4 ss Sukrinmelis eller 2 ss Tagatesse.
  • 70 g romtemperert smør (skal i helt til slutt - følg anvisning lenger ned).

Ostekrem
  • 2 dl fløte.
  • 100 g kremost.
  • 4 ss Sukrinmelis eller 2 ss Tagatesse.

Rullekake
  • 3 egg.
  • 4 ss Sukrinmelis.
  • 50 g mandelmel (ikke fettredusert).
  • 1 ss kakao.
  • 1 ts bakepulver.
  • 100 g grovhakkede peanøtter (til fyllet)
Fremgangsmåte

Karamellsaus
  1. Ha tagatesse og vann i en kjele.
  2. Varm opp mens du rører.
  3. Når det begynner å boble kan du la massen koke og godgjøre seg uten å røre så mye.
  4. Sjekk farge innimellom.
  5. Når vannet har fordampet, massen begynner å karamelliseres, og du er fornøyd med fargen (jo mørkere jo mer bitter) kan du ha i smøret.
  6. Bland godt, trekk deretter panna av varmen og tilsett fløte mens du rører.
  7. Sett til avkjøling i kjøleskapet.
  8. Når karamellsausen er avkjølt har du den over i en sprøytepose.

Sjokoladekrem
  1. La fløten komme opp til oppkok og fjern fra platen.
  2. Sikt inn kakao og søtning mens du rører
  3. Rør godt - konsistensen skal være glatt. (Smøret skal i senere)
  4. Sett til avkjøling.

Ostekrem
  1. Pisk fløten sammen med søtning til like før den blir stiv som krem.
  2. Ha i kremost og pisk til kremkonsistens.
  3. Ha over i sprøytepose og sett i kjøleskapet.

Rullekake
  1. Forvarm ovnen til 210°C.
  2. Ha den nå avkjølte sjokoladekremen i en bakebolle sammen med romtemperert smør og pisk til den blir luftig og lys. Ha over i en sprøytepose og sett i kjøleskapet.
  3. Nå skal du lage bunnen; Pisk egg og Sukrinmelis til eggedosis.
  4. Visp forsiktig inn resterende ingredienser og fordel på et bakepapirkledd stekebrett.
  5. Stekes midt i ovnen i 5 minutter. Ta ut av ovnene og vipp den opp ned over på et rent bakeark. Ta forsiktig av papiret som var i bunnen.
  6. Her gjelder det å jobbe i et jevnt tempo før bunnen tørker for mye (snakker om dyrekjøpt erfaring)
  7. Fordel ostekremen på bunnen.
  8. Fordel sjokoladekremen. La gjerne litt være igjen til pynt.
  9. Ha over karamellsausen. La gjerne litt være igjen til pynt.
  10. Strø på peanøtter.
  11. Kaka er nå klar til å rulles sammen.
  12. Rullekakerulling er som sagt ikke min sterke siden, men prøv å rull den så stramt du greier uten av du forskyver fyllet (hvis det gir mening). Bruk bakepapiret som hjelp til å rulle.
  13. Pynt med resten av sjokoladekremen og eventuelt karamellsaus og sett kjølig.

 

 

Opphavsrett og kommersiell bruk

Alt av bilder og tekst på denne siden er beskyttet av opphavsrett til åndsverk. Oppskriftene er utviklet av Fett & Forstand. Dersom en oppskrift er basert på eller inspirert av andre vil det fremkomme klart i hovedinnlegget.

All kommersiell bruk av oppskrifter funnet på denne bloggen skal avtales med Fett & Forstand. Deling av våre oppskrifter på egen nettside er velkommen men vi setter stor pris på at opphavet krediteres.

9 Comments

  1. Pingback: Sjokoladetrøfler (Keto, Sukkerfri) - Fett & Forstand

  2. Pingback: Rullepizza – Fett og forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.