Troika Cupcakes



M-m-mMMmMmH!! Rekk opp hånda de som E L S K E R Troika?!?!?!
Denne oppskriften gir ca 20 små/medium cupcakes med herlig Troika schwung! 🙂


Troika Cupcakes
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 24 cupcakes
Ingredienser:
Cupcake
  • 3 romtempererte egg
  • 50 g romtemperert smør
  • 1 dl fløte
  • 100 g Creme Fraiche
  • 10-15 dråper mandelessens
  • 150 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • 2 toppa ts bakepulver
  • 3 ss fettredusert mandelmel eller kokosmel
  • 4 ss pofiber
  • 100 g Sukrinmelis (eller tilsvarende annen søtning)
  • en klype salt
  • 100 g mørk sjokolade (til topping - skal ikke i kakerøra)

Bringebærfyll
  • 100 - 200 g tinte bringebær*
  • 2 ss Tagatesse
  • 2 ss vann
  • 1 ts gelatinpulver (følg ellers anvisning på pakken)
  • 5 dråper bringebæressens (valgfritt)

Trøffelfrosting
  • 2 dl kremfløte
  • 50 g kakao
  • 6 ss Sukrinmelis eller 3 ss Tagatesse
  • 70 g romtemperert smør (skal i helt til slutt - følg anvisning lenger ned)
Fremgangsmåte:
Cupcake
  1. Forvarm ovnen til 180ºC
  2. Pisk sammen romtemperert smør og siktet Sukrinmelis.
  3. Tilsett ett og ett egg.
  4. Ha i fløte, creme fraiche og mandelessens og bland godt.
  5. Tilsett de tørre ingrediensene.
  6. Fordel røren på cupcakeformer.
  7. Stek midt i ovnen i 20 minutter for små former og 30 minutter for store former. Sjekk underveis. Avkjøles på rist.

Bringebærfyll
  1. Smelt tagatesse og vann i en kjele på medium+ varme.
  2. Når vannet har fordampet og tagatessen begynt å bli seig (uten å brunes) sper du i bringebærmassen/Bringebærsaften.
  3. Gi et raskt oppkok.
  4. Ta kjelen av platen og tilsett gelatin (følg anvisningen på pakken).
  5. Bland godt og sett kjølig.

Trøffelfrosting
  1. La fløten komme opp til oppkok og fjern fra platen.
  2. Sikt inn kakao og søtning og pisk til du får en glatt konsistens.
  3. Sett til avkjøling.
  4. Når det er helt avkjølt pisker du det sammen med romtemperert smør til du får en lysere og luftig frosting.
Merknad
*100 g tinte bær til fyll med hele bringebæret (gir litt syltetøyfeeling). 200 g tinte bær til et glattere fyll uten frø (her siler du av saften fra bringebærene, press ut så mye saft du greier gjennom et dørslag).

Sammensetning:
Lag et hull i midten av de avkjølte kakene (jeg brukte en liten rund pepperkakekutter) og ha i bringebærfyll.
Ha deretter på "lokket" igjen.
Smelt sjokolade over vannbad, la avkjøle så det ikke er helt rennende, og fordel deretter sjokoladen på¨kakene.
Ha på frosting og pynt med eventuelt rester av bringebærfyllet og/eller den smeltede sjokoladen (om det ble noen igjen, haha)

 

Opphavsrett og kommersiell bruk

Alt av bilder og tekst på denne siden er beskyttet av opphavsrett til åndsverk. Oppskriftene er utviklet av Fett & Forstand. Dersom en oppskrift er basert på eller inspirert av andre vil det fremkomme klart i hovedinnlegget.

All kommersiell bruk av oppskrifter funnet på denne bloggen skal avtales med Fett & Forstand. Deling av våre oppskrifter på egen nettside er velkommen men vi setter stor pris på at opphavet krediteres.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.