M-m-mMMmMmH!! Rekk opp hånda de som E L S K E R Troika?!?!?!
Denne oppskriften gir ca 20 små/medium cupcakes med herlig Troika schwung! 🙂
Troika Cupcakes
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: ca 24 cupcakes
Ingredienser:
Cupcake
- 3 romtempererte egg
- 50 g romtemperert smør
- 1 dl fløte
- 100 g Creme Fraiche
- 10-15 dråper mandelessens
- 150 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 2 toppa ts bakepulver
- 3 ss fettredusert mandelmel eller kokosmel
- 4 ss pofiber
- 100 g Sukrinmelis (eller tilsvarende annen søtning)
- en klype salt
- 100 g mørk sjokolade (til topping - skal ikke i kakerøra)
Bringebærfyll
- 100 - 200 g tinte bringebær*
- 2 ss Tagatesse
- 2 ss vann
- 1 ts gelatinpulver (følg ellers anvisning på pakken)
- 5 dråper bringebæressens (valgfritt)
Trøffelfrosting
- 2 dl kremfløte
- 50 g kakao
- 6 ss Sukrinmelis eller 3 ss Tagatesse
- 70 g romtemperert smør (skal i helt til slutt - følg anvisning lenger ned)
Fremgangsmåte:
Cupcake
- Forvarm ovnen til 180ºC
- Pisk sammen romtemperert smør og siktet Sukrinmelis.
- Tilsett ett og ett egg.
- Ha i fløte, creme fraiche og mandelessens og bland godt.
- Tilsett de tørre ingrediensene.
- Fordel røren på cupcakeformer.
- Stek midt i ovnen i 20 minutter for små former og 30 minutter for store former. Sjekk underveis. Avkjøles på rist.
Bringebærfyll
- Smelt tagatesse og vann i en kjele på medium+ varme.
- Når vannet har fordampet og tagatessen begynt å bli seig (uten å brunes) sper du i bringebærmassen/Bringebærsaften.
- Gi et raskt oppkok.
- Ta kjelen av platen og tilsett gelatin (følg anvisningen på pakken).
- Bland godt og sett kjølig.
Trøffelfrosting
- La fløten komme opp til oppkok og fjern fra platen.
- Sikt inn kakao og søtning og pisk til du får en glatt konsistens.
- Sett til avkjøling.
- Når det er helt avkjølt pisker du det sammen med romtemperert smør til du får en lysere og luftig frosting.
Merknad
*100 g tinte bær til fyll med hele bringebæret (gir litt syltetøyfeeling). 200 g tinte bær til et glattere fyll uten frø (her siler du av saften fra bringebærene, press ut så mye saft du greier gjennom et dørslag).
Sammensetning:
Lag et hull i midten av de avkjølte kakene (jeg brukte en liten rund pepperkakekutter) og ha i bringebærfyll.
Ha deretter på "lokket" igjen.
Smelt sjokolade over vannbad, la avkjøle så det ikke er helt rennende, og fordel deretter sjokoladen på¨kakene.
Ha på frosting og pynt med eventuelt rester av bringebærfyllet og/eller den smeltede sjokoladen (om det ble noen igjen, haha)
Sammensetning:
Lag et hull i midten av de avkjølte kakene (jeg brukte en liten rund pepperkakekutter) og ha i bringebærfyll.
Ha deretter på "lokket" igjen.
Smelt sjokolade over vannbad, la avkjøle så det ikke er helt rennende, og fordel deretter sjokoladen på¨kakene.
Ha på frosting og pynt med eventuelt rester av bringebærfyllet og/eller den smeltede sjokoladen (om det ble noen igjen, haha)