100 g Sukrinmelis (eller tilsvarende annen søtning)
en klype salt
100 g mørk sjokolade (til topping - skal ikke i kakerøra)
Bringebærfyll
100 - 200 g tinte bringebær*
2 ss Tagatesse
2 ss vann
1 ts gelatinpulver (følg ellers anvisning på pakken)
5 dråper bringebæressens (valgfritt)
Trøffelfrosting
2 dl kremfløte
50 g kakao
6 ss Sukrinmelis eller 3 ss Tagatesse
70 g romtemperert smør (skal i helt til slutt - følg anvisning lenger ned)
Fremgangsmåte:
Cupcake
Forvarm ovnen til 180ºC
Pisk sammen romtemperert smør og siktet Sukrinmelis.
Tilsett ett og ett egg.
Ha i fløte, creme fraiche og mandelessens og bland godt.
Tilsett de tørre ingrediensene.
Fordel røren på cupcakeformer.
Stek midt i ovnen i 20 minutter for små former og 30 minutter for store former. Sjekk underveis. Avkjøles på rist.
Bringebærfyll
Smelt tagatesse og vann i en kjele på medium+ varme.
Når vannet har fordampet og tagatessen begynt å bli seig (uten å brunes) sper du i bringebærmassen/Bringebærsaften.
Gi et raskt oppkok.
Ta kjelen av platen og tilsett gelatin (følg anvisningen på pakken).
Bland godt og sett kjølig.
Trøffelfrosting
La fløten komme opp til oppkok og fjern fra platen.
Sikt inn kakao og søtning og pisk til du får en glatt konsistens.
Sett til avkjøling.
Når det er helt avkjølt pisker du det sammen med romtemperert smør til du får en lysere og luftig frosting.
Merknad
*100 g tinte bær til fyll med hele bringebæret (gir litt syltetøyfeeling). 200 g tinte bær til et glattere fyll uten frø (her siler du av saften fra bringebærene, press ut så mye saft du greier gjennom et dørslag).
Sammensetning: Lag et hull i midten av de avkjølte kakene (jeg brukte en liten rund pepperkakekutter) og ha i bringebærfyll. Ha deretter på "lokket" igjen. Smelt sjokolade over vannbad, la avkjøle så det ikke er helt rennende, og fordel deretter sjokoladen på¨kakene. Ha på frosting og pynt med eventuelt rester av bringebærfyllet og/eller den smeltede sjokoladen (om det ble noen igjen, haha)
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/troika-cupcakes/