Lunchkaker

Lunchkaker har alltid vært mitt førstevalg i varmdisken. Vi har også ved et par anledninger laget selv. Desverre er det både melk og potetmel i både de i varmdisken og samtlige oppskrifter jeg har funnet. I tillegg brukes Amerikansk blanding (erter, mais, gulrot) noe som ikke er særlig ketovennlig desverre.
Det har vi gjort noe med! Denne oppskriften gir ca 26 lunchkaker (eller medisterkaker om du skipper grønnsakene). Du kan selvsagt justere kryddermengden selv, men målene i denne oppskriften gir meget smakfulle kaker. Er du ikke særlig glad i salt vil jeg anbefale å halvere saltmengden.


Lunchkaker
 
Like god på brødskiva som på middagstallerken, eller kanskje bare i hånden når du er på farta?
Serveringer: ca 30 lunsjkaker
Ingredienser
  • 1200 g medisterdeig (ikke farse)
  • 200 g selskapsblanding
  • 100 g løk (ca en halv løk)
  • 3 egg
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ts pepper
  • 2 ts ingefær
  • 2 ts muskatnøtt
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ss salt
Fremgangsmåte
  1. Ha de frosne grønnsakene i kokende vann, ha på lokk og slå av plata.
  2. Finhakk løken og stek i en god klatt smør til løken blir blank.
  3. Finkutt grønnsakene.
  4. Bland salt og medisterdeig godt. Har du kjøkkenmaskin kan du godt la den gå noen minutter mens du forbereder det andre. Det er for å kjøre kjøttet seigt (det skal henge på fingrene når du tar på det).
  5. Pisk lett sammen fløte, krydder og egg.
  6. Spe fløteblandingen i deigen en tynn stråle.
  7. Bland inn løk og grønnsaker.
  8. Stekes i stekepanne med en god klatt smør!
Merknad
Selskapsblandingen jeg brukte er kjøpt på Rema 1000 og inneholder minimais, aspargesbønner og babygulrøtter. Den har 5g KH pr 100 g.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.