Lunchkaker
 
 
Like god på brødskiva som på middagstallerken, eller kanskje bare i hånden når du er på farta?
Serveringer: ca 30 lunsjkaker
Ingredienser:
  • 1200 g medisterdeig (ikke farse)
  • 200 g selskapsblanding
  • 100 g løk (ca en halv løk)
  • 3 egg
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ts pepper
  • 2 ts ingefær
  • 2 ts muskatnøtt
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ss salt
Fremgangsmåte:
  1. Ha de frosne grønnsakene i kokende vann, ha på lokk og slå av plata.
  2. Finhakk løken og stek i en god klatt smør til løken blir blank.
  3. Finkutt grønnsakene.
  4. Bland salt og medisterdeig godt. Har du kjøkkenmaskin kan du godt la den gå noen minutter mens du forbereder det andre. Det er for å kjøre kjøttet seigt (det skal henge på fingrene når du tar på det).
  5. Pisk lett sammen fløte, krydder og egg.
  6. Spe fløteblandingen i deigen en tynn stråle.
  7. Bland inn løk og grønnsaker.
  8. Stekes i stekepanne med en god klatt smør!
Merknad
Selskapsblandingen jeg brukte er kjøpt på Rema 1000 og inneholder minimais, aspargesbønner og babygulrøtter. Den har 5g KH pr 100 g.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/lunchkaker/