Ja, du leste riktig 🙂 Etter mye prøving og feiling, svette og nesten tårer greide vi det endelig.
Vi har herved gleden av å dele vår oppskrift på lavkarbo “Freia” påskeegg:)
Lavkarbo Påskeegg - Sjokolade med Kremfyll
- 1 dl kremfløte
- 10 g kakaosmør*
- 1-2 ts gelatinpulver (avhengig av om du foretrekker dem romtemperert eller kjølig, hvis du vil spise de romtemperert anbefaler jeg litt fastere krem og dermed 2 ts gelatin)
- 1 ss romtemperert smør
- 3-5 toppede ss Sukrinmelis
- 50 g mascarpone (vi brukte Eldorado)
- 1 ts vaniljepulver eller 3-4 dråper vaniljeessens
- 80 g romtemperert kremost
- 100-200 g sjokolade etter ønske
- Ha fløte, kakaosmør, gelatinpulver, mascarpone, halve mengden sukrinmelis og vaniljepulver i en kjele og varm opp til alt er smeltet og godt blandet.
- Sett til side og la avkjøle i romtemperatur i rundt 1 time. Rør innimellom.
- Når blandingen er avkjølt pisker du sammen kremost, smør og resterende Sukrinmelis til det er godt blandet.
- Hell så den avkjølte blandingen i litt etter litt i en tynn stråle.
Alternativ 1 - silikonformer:
- Smelt sjokolade i vannbad og hell over i ønskede former.
- Rist så det dekker kantene godt og hell overskuddssjokoladen tilbake i resten av sjokoladen.
- Sett kjølig i fryseren i ca 10 minutter.
- Sprøyt kremblandingen i formene og sett tilbake i fryser.
- Når kremen har blitt litt hard kan du forsegle med sjokolade.
Alternativ 2 - Påskeegg uten former:
- Sprøyt kremblandingen i utblåste og vaskede eggeskall.
- Sett en kanapèpinne eller lignende i toppen før du legger de i fryseren i ca 2 timer.
- Ta ut av fryseren og pill av eggeskallene.
- Dypp deretter i den smeltede sjokoladen (sjokoladen bør ikke være glovarm, den bør såvitt ha begynt å tykne litt etter smeltingen) og sett i muffinsform eller lignende.
- Ta forsiktig ut kanapèpinnen og hell litt mer sjokolade på toppen. Sett kjølig.
TIPS : Du kan også tilsette smak om ønskelig. De små hjertene har bringebæressens og noen få knuste bringebær i kremblandingen.
Kan byttes ut med kokosolje men kakaosmør er best pga herding.
Vi brukte en blanding mellom Cloetta sukkerfri melkesjokolade og 85% mørk sjokolade da vi syns Cloetta i seg selv er for søt.
TIPS : Disse supersøte påskegodisene oppbevares best kjølig 🙂
Pingback: Sjokolade med jordbærkrem! (keto, sukkerfri) - Fett & Forstand
Hvor mange karbohydrater er det i denne?