1-2 ts gelatinpulver (avhengig av om du foretrekker dem romtemperert eller kjølig, hvis du vil spise de romtemperert anbefaler jeg litt fastere krem og dermed 2 ts gelatin)
1 ss romtemperert smør
3-5 toppede ss Sukrinmelis
50 g mascarpone (vi brukte Eldorado)
1 ts vaniljepulver eller 3-4 dråper vaniljeessens
80 g romtemperert kremost
100-200 g sjokolade etter ønske
Fremgangsmåte:
Ha fløte, kakaosmør, gelatinpulver, mascarpone, halve mengden sukrinmelis og vaniljepulver i en kjele og varm opp til alt er smeltet og godt blandet.
Sett til side og la avkjøle i romtemperatur i rundt 1 time. Rør innimellom.
Når blandingen er avkjølt pisker du sammen kremost, smør og resterende Sukrinmelis til det er godt blandet.
Hell så den avkjølte blandingen i litt etter litt i en tynn stråle.
Alternativ 1 - silikonformer:
Smelt sjokolade i vannbad og hell over i ønskede former.
Rist så det dekker kantene godt og hell overskuddssjokoladen tilbake i resten av sjokoladen.
Sett kjølig i fryseren i ca 10 minutter.
Sprøyt kremblandingen i formene og sett tilbake i fryser.
Når kremen har blitt litt hard kan du forsegle med sjokolade.
Alternativ 2 - Påskeegg uten former:
Sprøyt kremblandingen i utblåste og vaskede eggeskall.
Sett en kanapèpinne eller lignende i toppen før du legger de i fryseren i ca 2 timer.
Ta ut av fryseren og pill av eggeskallene.
Dypp deretter i den smeltede sjokoladen (sjokoladen bør ikke være glovarm, den bør såvitt ha begynt å tykne litt etter smeltingen) og sett i muffinsform eller lignende.
Ta forsiktig ut kanapèpinnen og hell litt mer sjokolade på toppen. Sett kjølig.
Merknad
OBS: Vær forsiktig med å ikke få vann/damp i sjokoladen!
TIPS : Du kan også tilsette smak om ønskelig. De små hjertene har bringebæressens og noen få knuste bringebær i kremblandingen. Kan byttes ut med kokosolje men kakaosmør er best pga herding. Vi brukte en blanding mellom Cloetta sukkerfri melkesjokolade og 85% mørk sjokolade da vi syns Cloetta i seg selv er for søt.
TIPS : Disse supersøte påskegodisene oppbevares best kjølig :)
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/paskegodt-pt-iv-lavkarbo-paskeegg/