Jeg har aldri vært en sweet tooth (selv om det nok ser sånn ut siden vi lager endel søtsaker, haha) 🙂 Men en av mine svakheter når det kommer til søtt, har alltid vært Jaffa Cakes. Jeg elsker sitrus, og de
appelsinene jeg kjøpte til besøket i påska har fristet meg altfor lenge. Jeg bare måtte ha noe appelsinish! Hva annet en Jaffa Cakes?! Denne oppskriften gir mellom 30-40 småkaker, avhengig av størrelsen.
- 1,5 dl vann
- 1,5 dl Fun Light Appelsin
- revet skall fra 1 appelsin
- 5 gelatinplater
Bunn
- 3 egg
- 4 ss Sukrin Gold (eller annen søtning)
- 0,5 ts vaniljepulver
- 1 ts bakepulver
- 25 g smeltet smør
- en liten klype salt
- 40 g fettredusert mandelmel (alternativt 60 g vanlig mandelmel - teksturen vil bli grovere)
- 100-150 g sjokolade til topping
- Kok opp gelatin, vann og appelsinskall.
- Ta av platen og tilsett saft.
- Bland godt og hell over i en form med bakepapir i bunnen (Geleen bør ikke være tykkere enn 7mm - Et tips kan være å helle 3 dl vann i formen og sjekke tykkelsen)
- Sett geleen kjølig i minimum 5 timer.
Bunn
- Forvarm ovnen til 210°C varmluft.
- Pisk egg og Sukrin Gold til eggedosis (Det skal være kjempefluffy og nesten hvit).
- Vend forsiktig inn smeltet smør.
- Vend forsiktig inn de tørre ingrediensene.
- Bre forsiktig og jevnt ut på et bakepapirkledd bakebrett.
- Stek i 10-15 minutter (til såvidt gylden).
- La avkjøle.
- Stikk ut småkaker med pepperkakekutter, eller et glass eller lignende.
Deigen som blir til overs kan du jo mumse, eller spare i fryseren til cake pops?
Pingback: Jaffa Cakes med Bringebær! (Keto, Glutenfri, Sukkerfri) - Fett & Forstand