Lavkarbo Jaffa Cakes
 
 
Skrevet av:
Ingredienser
Gelefyll
  • 1,5 dl vann
  • 1,5 dl Fun Light Appelsin
  • revet skall fra 1 appelsin
  • 5 gelatinplater

Bunn
  • 3 egg
  • 4 ss Sukrin Gold (eller annen søtning)
  • 0,5 ts vaniljepulver
  • 1 ts bakepulver
  • 25 g smeltet smør
  • en liten klype salt
  • 40 g fettredusert mandelmel (alternativt 60 g vanlig mandelmel - teksturen vil bli grovere)
  • 100-150 g sjokolade til topping
Fremgangsmåte
Gelefyll
  1. Kok opp gelatin, vann og appelsinskall.
  2. Ta av platen og tilsett saft.
  3. Bland godt og hell over i en form med bakepapir i bunnen (Geleen bør ikke være tykkere enn 7mm - Et tips kan være å helle 3 dl vann i formen og sjekke tykkelsen)
  4. Sett geleen kjølig i minimum 5 timer.

Bunn
  1. Forvarm ovnen til 210°C varmluft.
  2. Pisk egg og Sukrin Gold til eggedosis (Det skal være kjempefluffy og nesten hvit).
  3. Vend forsiktig inn smeltet smør.
  4. Vend forsiktig inn de tørre ingrediensene.
  5. Bre forsiktig og jevnt ut på et bakepapirkledd bakebrett.
  6. Stek i 10-15 minutter (til såvidt gylden).
  7. La avkjøle.
  8. Stikk ut småkaker med pepperkakekutter, eller et glass eller lignende.
Merknad
TIPS: Stikk ut gele i noe mindre størrelse enn kaken. Smelt sjokolade i vannbad, vent til den avkjøler noe og fordel på kakene. La avkjøle og NYT! :)

Deigen som blir til overs kan du jo mumse, eller spare i fryseren til cake pops?
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott-godt/lavkarbo-jaffa-cakes/