Lavkarbo 4-lags Sjokoladekake i mikrobølgeovn!

Lavkarbo 4-lags Sjokoladekake i mikrobølgeovn!
Lavkarbo 4-lags Sjokoladekake i mikrobølgeovn!
Lavkarbo 4-lags Sjokoladekake i mikrobølgeovn!
Lavkarbo 4-lags Sjokoladekake i mikrobølgeovn!
Lavkarbo 4-lags Sjokoladekake i mikrobølgeovn!
Lavkarbo 4-lags Sjokoladekake i mikrobølgeovn!

Lavkarbo 4-lags Sjokoladekake i mikrobølgeovn – Den desidert BESTE sjokoladekaka jeg noensinne har smakt, og det inkluderer høykarbokaker! Det beste av alt? Den tar ca 15 – 20 minutter å lage. Med andre ord perfekt hvis du får uventede kaffegjester, eller hvis du bare blir fysen på noe digg! Vi har pyntet kaken med sukkerfri pistasjknekk som gir både krønsj og tilføyer kaken en slags ekstra «sexyness». Nydelig kombinasjon! Foretrekker du bløtkake? Prøv lillesøstra til denne, nemlig vår Lavkarbo Strawberry Shortcake (Jordbærbløtkake) i en fei!

Lavkarbo 4-lags Sjokoladekake i mikrobølgeovn!
 
Denne oppskriften er ment å være hurtig så bunnene lages i mikrobølgeovn. Hvis du ikke har mikrobølgeovn kan du fordele røren på et bakepapirkledd stekebrett og steke på 200°C i ca 12 minutter (til du kan ta på de uten å bli klissete på fingrene)
Skrevet av:
Serveringer: ca 6 porsjoner
Ingredienser:
Bunn
  • 80 g mandelmel
  • 20 g kakao
  • 50 g kremost naturell
  • 50 g smør
  • 2 egg
  • 50 g Sukrin Gold
  • 1 ts bakepulver

Sjokoladefrosting
  • 80 g kremost (romtemperert)
  • 120 g smør (romtemperert)
  • 50 - 70 g Sukrinmelis
  • 2 - 3 ss kakao
  • 1 ts instant kaffepulver (kan sløyfes)
  • 0,5 ts vaniljepulver (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
Bunn
  1. Smelt smør i mikrobølgeovn.
  2. Ha kremost i det smelta smøret og sett inn i mikroen i ca 30 sekunder.
  3. Pisk sammen til det minner om cottage cheese.
  4. Pisk inn eggene til du får en glatt røre.
  5. Ha i resterende ingredienser og bland godt.
  6. Del et ark bakepapir i 4 deler.
  7. Del røren i 4 like deler.
  8. Fordel en del røre på bakepapir. Bruk gjerne midten av en liten tallerken som mål (se illustrasjonsbilde nedenfor oppskriften).
  9. Sett bakepapiret med røren på direkte på glassplaten i mikrobølgeovnen og stek på 800W (full effekt) i 90 sekunder.
  10. Gjenta prosessen med resten av røren og la bunnene avkjøle på bakepapiret, gjerne på en rist.

Sjokoladefrosting
  1. Pisk sammen kremost, smør og Sukrinmelis til du får en luftig, hvit krem. Dette tar ca 3 - 4 minutter.
  2. Sikt inn kakao og evt kaffepulver og vaniljepulver og pisk til alt er godt blandet.
  3. Fordel frosting mellom kakelagene. Avslutt med frosting.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 381 - Fett: 37,3 - Karbohydrater: 2,3 - Protein: 7,7

11 Comments

  1. Pingback: Lavkarbo Bountykake! - Sjokoladekake med kokosfyll - Fett & Forstand

  2. Turi Grevskott

    Jeg syntes det er for sterk smak av kakao,er det riktig med så mye i glasuren ?

  3. Deilig kake 🙂 Men mengdene i oppskriften til frostingen er altfor små til å kunne legge noe mellom hvert lag, og på toppen.

  4. Knallgod kake!!!

  5. Hvor mye karbo er det i kaken?

  6. Har ikke mikrobølgeovn 😌

  7. Den kaka her var SUPERGOD! Seriøst farlig å ha i hus.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.